Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (24/10)

BREDA, 24 oktober 2007

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur in de wijk Driesprong, een 19-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 23-jarige (ex) vriendin. De verdachte is conform afspraken met het Openbaar Ministerie over huiselijk geweld in verzekering gesteld.

De vrouw alarmeerde de politie via haar mobiele telefoon, ze verbrak echter de verbinding voordat ze het adres had genoemd. Via enig speurwerk wist de politie toch de locatie te achterhalen. Er liepen veel familieleden in en uit de woning. Het slachtoffer vertelde dat haar vriend langs was gekomen om te praten over hun relatie. Ze hadden ruzie gekregen waarna haar vriend haar had geschopt en geslagen. Ze had een pijnlijke linkerhad en last van haar maag. Haar vriend was na de mishandeling naar zijn eigen woning elders in dezelfde wijk. Het slachtoffer wilde op dat moment geen aangifte doen. De politie besloot de verdachte toch aan te houden, omdat voor huiselijk geweld een aangifte niet noodzakelijk is.

Politie onderzoekt greep in kassa

BREDA: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een diefstal die gisteravond omstreeks 23.50 uur in een fastfood restaurant op het Stationsplein heeft plaatsgevonden. Een bezoeker deed onverhoeds een greep in de kassa en verdween met een stapeltje bankbiljetten. De politie arresteerde enkele minuten na de melding op de Meerten Verhoffstraat een 35-jarige Roosendaler. Hij bleek echter niets met de zaak te maken te hebben.

Een medewerker van het restaurant verklaarde dat hij bezig was het afrekenen van een bestelling. De klant betaalde met een bankbiljet. Hij opende de kassalade om het wisselgeld te pakken. Op dat moment kwam een andere man voor de toonbank staan die zich met zijn bovenlichaam over de balie bewoog en met zijn rechterhand een greep deed uit de kassa. De man ging er vandoor met een stapeltje bankbiljetten. Het zou gaan om een blanke man, circa 1.85 meter lang met kort blond haar. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Arrestatie tijdens kermistoezicht

BREDA: De politie heeft dinsdagavond tijdens het toezicht op de kermis aan het Chasséveld een 15-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij de openbare orde verstoorde. De agenten hadden gezien dat de Bredanaar voor de tweede keer een vechtpartij met een andere kermisbezoeker wilde uitlokken. Hij was na het eerste opstootje al gewaarschuwd. De verdachte verzette zich bij zijn arrestatie. Hij verklaarde aan het bureau dat zijn tegenstander zijn nichtje op de kermis had lastig gevallen. De politie maakt proces-verbaal op.

Veelpleger op heterdaad door rechercheurs aangehouden

BREDA: Twee agenten in burger hebben gistermiddag een 49-jarige Bredase veelpleger betrapt op winkeldiefstal. De agenten zagen de hen bekende drugsgebruiker een discountdrogisterij aan de Eindstraat binnen gaan. De dienders zagen vervolgens dat hij diverse luchtverfrissers van een rek pakte en deze in zijn kleding verstopte. De dief verliet de winkel zonder de goederen te betalen. De agenten hebben hem direct aangehouden. Hij is in verzekering gesteld, conform de afspraken met het Openbaar Ministerie over de aanpak van veelplegers

Drie knapen op de bon vanwege niet tonen ID-bewijs

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag op de schaatsbaan aan de Terheijdenseweg twee knapen aangehouden die zonder toegangsbewijs naar binnen waren gegaan en zich niet konden legitimeren. Een derde jongen die wist te ontkomen werd later aan het bureau gehoord. Hij was de enige van het drietal die wel een kaartje had gekocht, maar ook hij kon zich niet legitimeren. Het gaat om drie Bredase knullen van 15,15 en 16 jaar. Ze krijgen een proces-verbaal.

Etten-Leurse opgepakt na verwijderen prijskaartjes in warenhuis

BREDA: Een 56-jarige vrouw uit Etten-Leur is dinsdagmiddag in een warenhuis aan de Karrestraat betrapt op winkeldiefstal. De dievegge werd door een bewaker aangehouden na een tip van een klant. Ze had diverse goederen zoals drie handtassen, een overhemd en een stropdas, kerstkaarten en een blouse in haar tassen gestopt. Ze had van alle goederen de labels met de prijskaartjes getrokken. Ze was echter nog in de winkel toen ze werd tegen gehouden. Ze vertelde de agenten dat ze de spullen wel had willen afrekenen maar dat ze de prijskaartjes had verwijderd omdat haar man dan niet te weten kwam, wat ze had gekocht. De goederen hebben een verkoopwaarde van bijna 400 euro.

Hennepkwekerij ontdekt

BREDA: De politie heeft vanmorgen na een melding van een alerte getuige in een kantoor op het industrieterrein Hazeldonk een hennepkwekerij ontdekt. De getuige had de politie gebeld omdat er vanuit een rooster warme lucht en een penetrante hennepgeur kwam. In de kelder van het kantoor stonden 390 bijna volgroeide planten en 370 stekken. Ook vond de politie enkele tientallen dozen met pillen. De samenstelling en herkomst hiervan wordt nader onderzocht. Ook stelt de politie een nader onderzoek in naar de exploitant(en) van deze plantage.

Poolse winkeldief voorgeleid aan rechter-commissaris

BREDA: Een 52-jarige Poolse man is gisterenmiddag opnieuw betrapt op winkeldiefstal. Hij had in een sportkledingzaak aan de Eindstraat een blauw vest gestolen maar kon door het personeel buiten worden tegen gehouden. Hij liep tegen de lamp omdat het alarm afging. Hij had het vest t.w.v. 30 euro onder zijn jas verstopt.

De agenten die ter plaatse kwamen herkenden de verdachte. Hij bleek vorige week ook al aangehouden te zijn, toen voor een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Nieuwstraat. Aan het bureau bleek dat de verdacht inmiddels ten minste zes keer voor winkeldiefstal is aangehouden. Ook werd hij twee keer opgepakt vanwege openbare dronkenschap. In overleg met de officier van justitie is daarom besloten de verdachte in verzekering te stellen en vrijdag voor te geleiden aan de rechter-commissaris.

Dronken man rijdt tegen geparkeerde autos

BREDA: Een 23-jarige man uit Etten-Leur heeft dinsdagmorgen omstreeks 05.50 uur op de Haagweg een verkeersongeval veroorzaakt door met zijn wagen tegen twee geparkeerde autos te rijden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 690 ugl. Hij moet daarom zijn rijbewijs inleveren. Hij vertelde dat hij net een sigaret in de auto wilde opsteken. De auto trok plotseling naar recht, mogelijk door een lekke band. Hij had het voertuig niet meer onder controle en botste tegen twee geparkeerde autos.

Auteur: Willem van Hooijdonk