Gemeente Enschede

Twentse Schouwburg; een dynamische ontmoetingsplek

Maandag 22 oktober is het creatieve stokje `herbestemming Twentse Schouwburg' door de voorzitter van de Adviescommissie Geert Dewulf officieel overgedragen aan wethouder Eric Helder. In aanwezigheid van de leden van de adviescommissie, de indieners van de `winnende' ideeën, de projectorganisatie en de voorzitter van de Stadsdeelcommissie centrum is de bijdrage van de adviescommissie op feestelijke wijze afgerond.

Geert Dewulf, vindt het jammer dat de rol van de commissie is afgerond. Hij heeft met veel plezier en interesse deelgenomen aan het open planproces. "We zijn met nadruk een onafhankelijke commissie. We hebben er voor gewaakt elkaar te beïnvloeden tijdens de eerste selectie van ideeën. We zijn in ons advies tot twee bijzondere aanbevelingen gekomen. Stadspodium en Kennispodium (bibliotheek 21e eeuw in combinatie met Artech Plaza). Volgens ons zijn dit de ideeën die het beste aansluiten bij de Gouden Regels, passen bij de nieuwe toekomstvisie op Enschede en een bijdrage leveren aan de regionale en internationale uitstraling van de stad."

Dynamische ontmoetingsplek
Wethouder Eric Helder spreekt zijn waardering uit voor de bijdrage van de adviescommissie en de ingediende ideeën. "Een zeer welkom advies voor de herbestemming van een van de belangrijkste plekken in het centrum van Enschede." Net als Geert Dewulf benadrukt de wethouder dat het gebied een dynamische ontmoetingsplek moet worden. Laagdrempelig, voor elk wat wils en toevoeging voor de aantrekkelijkheid van de stad.

Vervolgacties
Wethouder Eric Helder bespreekt het advies met B&W en de raad. Daarop volgt een bestuurlijk besluit. Marktpartijen worden vervolgens uitgenodigd om, op basis daarvan, met plannen te komen voor aankoop van de Twentse Schouwburg. En vervolgens voor daadwerkelijke realisering van de nieuwe bestemming zodra de Schouwburg haar deuren sluit in oktober 2008. De Raad beslist uiteindelijk welk plan het beste is voor de stad.