Warchild


LuckyUnlucky: Een kunstproject met een missie!
Kunstenares Lisa van Noorden draagt War Child een warm hart toe. Met haar kunstproject LuckyUnlucky wil Lisa `awareness' over het inzetten van kindsoldaten vergroten. (De unlucky dolls staan symbool voor de kindsoldaten wereldwijd). Door dit thema binnen de beeldende kunst een plek te geven, bewerkstelligt Lisa een andere impact dan via TV of radio. Met de verkoop van deze Lucky en Unlucky kunstwerken steunt zij het werk van War Child. De kunstwerkjes kosten EUR90,- per stuk, EUR10,- van elk verkocht kunstwerk gaat naar War Child. Elke serie is uniek.

Tentoonstelling
Het thema kindsoldaat wordt in schilderijen en in de vorm van bewust laagdrempelige knuffelpopjes uitgewerkt. Iedere `Unlucky doll' (soldaat) is gekoppeld aan een `Lucky doll'. Elk popje heeft een uniek verhaal, net als alle kinderen. Het contrast tussen deze twee kunstwerken staat symbool voor enerzijds de relatief gelukkige kinderen in Nederland en anderzijds de kindsoldaten in oorlogsgebieden. Het is een project op meerdere niveaus: je kunt er naar kijken, het aanraken en lezen, want elk kunstwerkje heeft een eigen verhaal. Het project komt dichterbij dan de huiskamer alleen. Bovendien heeft dit kunstproject een educatieve functie. Van Noorden heeft iets bijzonders gecreëerd, waarvoor ze al haar talenten heeft aangesproken. War Child is heel blij met deze bijzondere bijdrage en wil Lisa hartelijk danken voor haar inzet.

Villa Zebra in Rotterdam
De kickoff voor het project is op 28 november in Villa Zebra in Rotterdam. Villa Zebra is het museum voor kinderen, een logische locatie voor dit kunstproject. Op 28 november zal de tentoonstelling hier van start gaan. De tentoonstelling is in de loop van het jaar te bezichtigen in verschillende bibliotheken, om zo het thema bij jongeren tot leven te wekken. Ook u kunt de tentoonstelling aankopen en op die manier een positieve bijdrage leveren en het thema kindsoldaten onder de aandacht brengen.
Kijk voor meer informatie op: www.lucky-unlucky.com of op www.lisavannoorden.nl.