Persberichten Heuvelrug, 13.15 uur

Utrecht, 24-10-2007

Henneptoppen

RHENEN Op dinsdag 23 oktober troffen agenten in een tuinhuisje een hoeveelheid henneptoppen aan.

Rond 12.00 uur stelde de politie naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek in een tuinhuisje bij een woning aan de Dennenweg in. Daar troffen de agenten ruim drie pond gedroogde henneptoppen aan. Die werden in beslag genomen en de 48-jarige eigenaar uit Rhenen werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Te veel op

MAARSBERGEN Een 39-jarige automobilist uit IJsselstein werd in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.40 uur controleerde agenten de IJsselsteiner op de Woudenbergseweg. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 345 ug/l, meer dan anderhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Snelheidscontrole

DOORN De politie heeft op dinsdag 23 oktober van 19.15 uur tot 21.15 uur het verkeer op de Amersfoortseweg op snelheid gecontroleerd. De snelheid van 636 voertuigen werden vastgelegd, 100 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 78 km/u.

Mobiel en te veel

LANGBROEK Een bellende automobilist liep op dinsdagmiddag 23 oktober tegen de lamp.

Rond 17.55 uur zagen agenten een automobilist niet handenvrij bellend over de Weidedreef rijden. Hij kreeg een stopteken. Terwijl een agent de bekeuring uitschreef voor het bellen, rook hij dat de man een sterke alcohollucht verspreidde. Daarop werd de automobilist, een 60-jarige man uit Langbroek, aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Langbroeker 495 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Parkeercontrole

MAARN De politie heeft op diverse straten een controle op parkeren in de blauwe zone gehouden. Bij de controle op de Tuindorpweg, Kapelweg, Raadhuislaan en Raadhuisplein werden dertien bekeuringen uitgeschreven. Meerdere buurtbewoners uitten hun tevredenheid omdat zij veel overlast ondervonden van parkeerders die hun auto bij hen voor de deur parkeerden en vervolgens op de trein stapten.

Laatst gewijzigd 24-10-2007 13:18 | © Politie Utrecht