Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Koperdieven gezocht

Neede, 24-10-2007 o De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van koper bij een school aan de Bleekenweg op maandag 15 oktober, waarbij twee jongens werden overlopen. Zij doet hierbij een beroep op getuigen van dit voorval.

Maandag 15 oktober omstreeks 22.40 uur werden bij een school aan de Bleekenweg twee jongens overlopen die bezig waren met het stelen van koper. Eén van de jongens wist te ontkomen. Getuigen zagen bij de school nog een fiets staan met fietstassen waarin een hoeveelheid koperdraad zat. Zij namen de fiets mee en hielden korte tijd later de vermoede-lijke eigenaar van de fiets staande. Ook deze jongen ging er vandoor en is mogelijk betrokken bij de diefstal.

Het onderzoek van de politie richt zich op het achterhalen van de identiteit van beide jongens. Het gaat om twee jongens van ongeveer 17 of 18 jaar oud. Het signalement van de eerste jongen is onduidelijk. De jongen van wie de fiets werd meegenomen door getuigen is ongeveer 1.75 m lang, hij heeft kort, stekelig haar en een ingevallen gezicht. Deze jongen draagt in beide oren een oorring. Op het moment van de diefstal droeg hij een gestreepte trui en was hij in het bezit van een blauwe fiets met blauwe fietstassen met daarop de tekst Reklame Verspreiding Satelliet (zie bijgaande foto).

De politie verzoekt mensen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met deze diefstal of die meer informatie hebben over de jongen met de gestreepte trui in combinatie met de fiets en/of de andere verdachte, contact op te nemen met 0900 - 8844