Cisco neemt Navini Networks over

Amsterdam, 24 oktober 2007 - Cisco maakt bekend dat het Navini Networks uit Texas overneemt, een leverancier van mobiele WiMAX-apparatuur, 802.16e-2005-breedbandoplossingen. Navini is pionier in de integratie van 'smart beamforming'-technologieën met Multi-Input Multi-Output (MIMO)-antennes. Deze combinatie verbetert de prestaties en het bereik van WiMAX-diensten, en verlaagt de operationele en implementatiekosten voor service providers.

De WiMAX-producten van Navini versterken Cisco's WiFi-netwerkportfolio, waardoor Cisco beter in staat is tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar draadloze breedbanddiensten.

De overname versterkt ook Cisco's IP Next Generation Network (IP NGN)-visie waardoor service providers in staat worden gesteld alle gewenste diensten te leveren, op ieder apparaat en over elk netwerk. Deze visie noemt Cisco 'the Connected Life'. De WiMAX-producten zijn een aanvulling op bestaande Cisco-producten en -oplossingen en bieden service providers de mogelijkheid om extra diensten te leveren aan eindgebruikers en de ervaring van de eindgebruikers te verrijken.

Voor het volledige, Engelstalige persbericht zie: http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/corp_102307.html

Over Cisco Systems
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com. Nieuws, achtergronden en foto's vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com. Cisco-apparatuur wordt in Europa geleverd door Cisco Systems International BV, een volledige dochteronderneming van Cisco Systems, Inc