Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Gestolen fiets aangetroffen tijdens grote controle

Zupthen, 24-10-2007 o De politie van Zutphen heeft op dinsdag 23 oktober tijdens een grote verkeerscontrole een 60- jarige Zutphenaar aangehouden die op een gestolen fiets reed . De man werd op de Emmerikseweg aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.

De grote verkeerscontrole werd gehouden op de Oude Kanonsdijk, de IJsselbrug, De Beukerstraat, de Korte Hofstraat, de Lange Hofstraat, de Turfstraat, de Houtmarkt, de Groenmarkt, de Emmerikseweg en de Zaadmarkt. In totaal werden er 58 bekeuringen uitgeschreven. Tijdens de controle werd de 60- jarige man staande gehouden omdat hij zonder verlichting fietste.

Bij controle van de fiets bleek dat het slot was geforceerd. Op het politiebureau werd vervolgens het framenummer nagetrokken. Hieruit bleek dat de fiets onlangs op het station van Lochem gestolen. De fiets is in beslag genomen. De eigenaar zal op de hoogte worden gebracht en de politie stelt een verder onderzoek in.

Tijdens de controle werden de volgende bekeuringen uitgeschreven: 8 keer voor rijden door rood, 3 keer voor het niet dragen van de autogordel, 1 keer voor rijden zonder verlichting, 15 keer voor rijden in het voetgangersgebied door brommers, fietsers en autos, 10 keer voor negeren parkeerverbod, 3 keer voor parkeren in voetgangersgebied, 3 keer voor parkeren zonder vergunning, 1 keer voor parkeren op gehandicaptenparkeerplaats, 13 keer voor parkeren zonder kaartjes, 1 keer voor het niet aangelijnd hebben van een hond.