Stadsdeel Zeeburg

5 jaar IJburg in beeld

Fotowedstrijd

24 oktober 2007

In november 2007 bestaat IJburg 5 jaar! En dat wordt gevierd met een fotowedstrijd voor, door en over IJburg. In samenwerking met het IJburgse technologiebedrijf Betronic zullen de winnende foto's op een spectaculaire manier in de buitenlucht op IJburg worden geëxposeerd.

Stuur je mooiste foto snel in!

IJburg is een bijzonder stadswijk die iedere dag verandert. Veel IJburgers hebben die veranderingen met hun eigen fotocamera vastgelegd. Zo is er een gigantisch archief ontstaan over de geschiedenis van IJburg. Een foto van een spelend kind, de strakke lijnen van de bouw, een vos in het park, of het slaan van een eerste paal. Het kunnen allemaal beelden zijn die voor jou het ultieme `IJburg-gevoel' weergeven. Zorg wel dat op enigerleiwijze IJburg te herkennen is. Doe mee en stuur jouw meest fascinerende foto op uiterlijk 28 oktober 2007 naar info@ijburg.nl onder vermelding van `5 jaar IJburg in beeld'.

Iedereen van 0 tot 100 die op IJburg woont mag meedoen

Een deskundige IJburgse bestaande uit Nels van Malsen (bezoekerscentrum IJburg), Peter Faber (theatermaker), Martijn van den Dobbelsteen (fotograaf), Gert Jan van Rooij (fotograaf) en Dammie Sinoo (art director) beoordeelt de foto's. De winnaars krijgen naast een mooie prijs ook een spectaculaire buitenexpositie die met de foto's gemaakt wordt.

Bekendmaking van de winnende foto's voor de buitenexpositie

De bekendmaking van de winnende foto's vindt plaats op woensdag 21 november 2007. Op die dag is het precies 5 jaar geleden dat de eerste bewoner zijn sleutel kreeg. De jury zal tijdens een feestelijke bijeenkomst op een nog nader te bepalen plaats en tijd de winnende foto's bekend maken. Uitnodiging daarvoor volgt, maar iedereen is natuurlijk van harte welkom op dit jubileumfeest!

Reglement

Wil je meedoen aan de fotowedstrijd? Iedere deelnemer mag maximaal drie foto's insturen, liggend formaat, 200 dpi en maximaal 30 cm breed. De jury ontvangt graag een begeleidend stukje tekst bijde foto. Dit is niet verplicht. Download de flyer voor het volledige reglement.