Time : 14:00:00
Date : 24 October 2007
Sender Name: Mensura

Mensura en Encare bundelen de krachten
Mensura en Encare hebben beslist om in de nabije toekomst nauwer samen te werken. Daartoe ondertekenden beide groepen een akkoord. Doel van de samenwerking: uitgroeien tot een nationale groep die voor haar leden/werkgevers en klanten het welzijn en de veiligheid van hun werknemers helpt beheren, ondersteunen en omkaderen. De samenwerking gaat gepaard met de oprichting van een nieuwe gezamenlijke vennootschap: Mencare Invest NV.

Mensura en Encare bewegen zich gedeeltelijk in dezelfde domeinen. Enerzijds beheren ze voor werkgevers de risico's die tewerkstelling met zich brengt. Dat gebeurt hoofdzakelijk via preventie en arbeidsongevallenverzekeringen. Hierbij wordt er samengewerkt met partners zoals verzekeringsmakelaars en sociale secretariaten. Anderzijds staan ze bedrijven en openbare instellingen bij in het beheer van een positief verzuimbeleid.

Een echte nationale groep die voor kwaliteit gaat
Met deze krachtenbundeling kunnen beide spelers beter hun klanten bedienen via een schaalvergroting maar nog belangrijker realiseren zij beiden een uitbreiding van hun bestaande activiteiten. Een dienstenpallet dat zich uitstrekt van preventie over verzekering tot en met nazorg. Op termijn zullen de entiteiten met identieke activiteiten fuseren. Zoals Encare Prevent en Mensura EDPB, of Mensura Medische Controle en Encare Absenteïsme.

Nieuwe entiteit, nieuwe markten
Parallel aan deze samenwerking hebben beide groepen een nieuwe NV opgericht: Mencare Invest NV (een samentrekking van MENsura en enCARE). Deze NV zal nieuwe, complementaire activiteiten ontwikkelen in dezelfde domeinen. Het is ook de bedoeling om met Mencare Invest NV actief te worden in andere Europese lidstaten. Dat is perfect mogelijk na de vrijmaking van de Europese dienstenmarkt door de richtlijn Bolkestein.

Doorgroeimogelijkheden
De samenwerking tussen Mensura en Encare heeft geen onmiddellijke gevolgen voor het personeelsbestand. Integendeel. Dankzij deze bundeling krijgen de medewerkers van beide groepen extra kansen om door te groeien in een groter geheel.

EINDE PERSBERICHT

Achtergrondinformatie

MENSURA
Mensura is het resultaat van de fusie in 2005 tussen Assubel (opgericht in 1904 door de Kamer van Koophandel en nijverheid van Brussel) en APRA (opgericht in 1905 door de werkgevers van de haven, het transport en de bouw in Antwerpen).

De Mensura groep bestaat uit:

- Mensura gemeenschappelijke Verzekeringskas

- Mensura Verzekeringen NV

- Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het werk VZW

- Mensura Prevention Health & Environment NV

- Mensura Medische Controle VZW

- Mensura Fonds René De Jongh VZW

ENCARE
Encare ontstond op initiatief van de Kempische Steenkoolmijnen in 1931, Voka Limburg en de Confederatie van de Bouw in Limburg. Later kwamen ook Arcelor-Mittal en Voka Kempen in de raden van bestuur.

De Encare groep bestaat uit:

- Encare Consult NV

- Encare Prevent VZW

- Encare Kinderbijslagfonds VZW

- Encare Absenteïsme VZW

- Encare ICT NV

- Encare Milieu, Veiligheid en Advies NV

- Encare Arbozorg Nederland BV

- Encare Outplacement NV

KERNGEGEVENS VAN DE GROEP

- Meer dan 850 medewerkers;

- Balanstotaal van meer dan 1,25 miljard euro;
- Omzet van meer dan 215 miljoen euro;

- Hoofdkantoren in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Luik en Maastricht.

Meer informatie over de samenwerking, Mensura of Encare? Dhr. Louis Kemps - 0475 71 08 53
Dhr. Walter De Roey - 0497 59 27 45