Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 oktober 2007

Twintig bekeuringen in vijf en twintig minuten

Vroomshoop

Dinsdagavond 23 oktober zijn in vijf en twintig minuten tijd een twintigtal automobilisten dan wel automobilistes bekeurd omdat zij een wegomleiding negeerden.

In Vroomshoop is men bezig met het reviseren van de Tonnendijksbrug aan de Tonnendijk. In het kader hiervan is voor het verkeer, komende vanuit de richting Westerhaar een omleiding ingesteld via de Europasingel en de Hoofdstraat dan wel via de Schoolstraat. Op de Tonnendijksbrug is een eenrichtingsverkeerregeling van toepassing. Het was de politiemensen gebleken dat dit gebod in grote getale werd overtreden. Dit laatste bleek dinsdagavond de 23e oktober. In vijf en twintig minuten tijd werden 20 automobilisten dan wel automobilistes bekeurd. Zij allen kunnen en acceptgirokaart tegemoet zien. In het kader van de verkeersveiligheid zullen de controles de komende tijd worden voortgezet. (07-138015)

Frontale aanrijding tussen fietser en automobiliste

Hengevelde

Woensdagmorgen 24 oktober vond een aanrijding plaats op de Parallelweg van de Goorsestraat in Hengevelde tussen een fietser en een automobiliste.

Omstreeks 07.50 uur werd woensdagmorgen 24 oktober gemeld dat op de Parallelweg van de Goorsestraat in Hengevelde een frontale aanrijding had plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. De 24-jarige, uit Hengevelde afkomstige automobiliste, reed over de Parallelweg in de richting Hengevelde. De 53-jarige fietser uit Hengelo reed in tegenovergestelde richting. Om nog onverklaarbare reden kwamen beiden frontaal met elkaar in aanrijding. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente doet een onderzoek naar de toedracht.

De 53-jarige fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (07-138074)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --