Gemeente Anna Paulowna


Succesvolle Jubileumviering Zwem & Waterpolovereniging Oude Veer 071031 50 jr bestaan viering IMG_1586 NW.JPG

Het Bestuur en leden van Oude Veer kunnen terugzien op een succesvolle viering van dit jubileum. Zondag 14 okt.werd gestart met voor een symbolisch bedrag van 0,50 vrij zwemmen in Den Krieck met daarbij nog voor de jeugd een Springkussen, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt.

Verder waren er de gehele week activiteiten /demonstraties van de diverse afdelingen, dit varieerde van zwemmen en herfststukjes maken door de Recreatie-afdeling en bijv. een workshop van Zwemmend Redden en demonstratietrainingen van Waterpolo/Wedstrijdzwemmen en Synchroonzwemmen met als klapstuk en succesnummer het Disco-zwemmen voor de jeugd.!

De jeugd die de zwemlessen volgt, konden zich uitleven op toepasselijke kleurplaten, waarbij een aantal leuke prijsjes te verdienen viel. Verder had de plaatselijke Middenstand zich van hun goede zijde laten zien door het beschikbaar stellen van een groot aantal prijzen voor de verloting !

Zaterdag 20 oktober werd de feestweek afgesloten met een een Receptie en een aansluitende feestavond/reunie. Tijdens de Receptie, die werd geleid door de echte zwemman Jos van Kuijeren,werden lovende woorden gesproken door Wethouder Lia Franken vanuit de Gemeente ; zij benadrukte nogmaals dat de Zwemvereniging een heel belangrijk stempel drukt op de succesvolle exploitatie van Zwembad Den Krieck. Dit werd nog onderstreept door de woordvoorder van de Stichting Zwembad Johan Osinga. Ook vanuit de K.N.Z.B. ( Kring N.H.. dhr. Meissen) werd waardering uitgesproken, waarbij ook de succesvolle Langebaanzwemwedstrijden in het Oude Veer nog werden aangehaald.

De feestavond/reunie die nog opgeluisterd werd door het optreden van het Zangkoor MOKUZ was bijzonder geslaagd. Tientallen oud-leden en « sterren van weleer
Op de foto staan een aantal bekenden van weleer o.a. Annet Bijsterveld-Mak en de gebr. Cees en Dirk v.d. Berg.