Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/10)

OOSTERHOUT NB, 24 oktober 2007

Politie arresteert vier personen na huisvredebreuk

GILZE: Het alarm van een leegstaand bedrijfspand aan de Nieuwstraat trad in de nacht van dinsdag 23 oktober op woensdag 24 oktober in werking. De politie ging om 02.15 uur direct ter plaatse en trof in het pand vier personen aan. De aanwezigen verklaarden dat ze het leegstaande pand wilden kraken. De eigenaar van het pand was inmiddels ook gewaarschuwd en deed bij aankomst meteen aangifte. Om binnen te komen hadden de verdachten een deur open gebroken met een breekijzer. Het viertal werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar kregen ze proces-verbaal voor huisvredebreuk.

Gesjoemel met paspoort leidt tot aanhouding

OOSTERHOUT: Dinsdagavond 23 oktober kreeg de politie om 21.30 uur melding van huiselijke twist aan de Hooidonk. Later bleek dat in de woning een ruit gesneuveld was. Bij aankomst werd de politie binnengelaten door een vrouw die geen Nederlands sprak. Even later arriveerde een man, die in eerste instantie verklaarde dat de aanwezige vrouw zijn echtgenote was. Toen de agenten om een paspoort van de vrouw vroegen, vertelde de man ineens dat het niet zijn echtgenote was maar zijn zus. Het paspoort van de vrouw bleek niet te kloppen.De foto kwam namelijk totaal niet overeen. Waarschijnlijk werd er misbruik gemaakt van het identiteitsdocument van een ander persoon.
Het vermoeden bestaat dat de 25-jarige vrouw illegaal in Nederland verblijft. Om die reden is ze gearresteerd en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Openstaand vonnis

WAALWIJK: De politie van het team Waalwijk pakte woensdagochtend 24 oktober een 26-jarige man uit Waalwijk op omdat hij nog een gevangenisstraf van 31 dagen open had staan. Hij is overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de ten uitvoerlegging van de straf.

Arrestaties na huiselijk geweld

RIJEN: De politie arresteerde dinsdagavond 23 oktober een 31-jarige man uit Turnhout nadat hij zijn ex-vriendin ernstig mishandeld had. Hij had eerst de voorruit van haar auto en de inboedel van haar woning vernield. Vervolgens richtte hij zijn geweld op zijn 27-jarige ex-vriendin. Door een kopstoot brak het slachtoffer haar neus. Verder moest zijn klappen in haar gezicht incasseren. Op een gegeven moment vluchtte de vrouw het huis uit en sloeg ze alarm. Bij aankomst van de politie ging de verdachte er vandoor. Hij werd korte tijd later alsnog in de boeien geslagen. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en mogelijk ook drugs. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

HANK: In Hank liep het ook uit de hand, waarna de politie een 44-jarige inwoner uit Dussen oppakte. De man wordt verdachte van mishandeling van zijn ex-vriendin en bedreiging van haar nieuwe vriend. Dat gebeurde dinsdagavond 23 oktober rond 19.30 uur in Hank. De verdachte was het kennelijk niet eens met het feit dat de minderjarige kinderen uit de relatie, zouden verblijven in de woning van de nieuwe vriend van zijn ex. Hij drong de woning binnen en stompte zijn 38-jarige ex-vriendin in het gezicht. Met een ijzeren staaf bedreigde hij de 42-jarige man uit Hank. Beide slachtoffers deden aangifte, waarna de politie de verdachte arresteerde.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Auteur: Jeroen Steenmeijer