Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Verdachte aanrandingen voorgeleid bij rechter-commissaris
Publicatiedatum: 24-10-2007 14:43:53

DOORWERTH - De 43-jarige man uit het Brabantse Rijen, die vorige week door de politie werd aangehouden omdat hij wordt verdacht van een aantal aanrandingen van jonge kinderen, is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem. Die heeft besloten dat de voorlopige hechtenis onder voorwaarden is geschorst. De man heeft tegenover de politie aangegeven betrokken te zijn bij zes feiten in Doorwerth, Bennekom en Renkum. Het onderzoek wordt voortgezet. (07-158008)

Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221

---


---

Onderzoek geweld rond IJsselfeesten Dieren afgerond
Publicatiedatum: 24-10-2007 14:40:13

DIEREN - De politie in Dieren heeft deze week het onderzoek naar de gewelddadigheden rond de IJsselfeesten halverwege augustus van dit jaar afgesloten. Daarbij werden in totaal zestien verdachten gehoord als verdachte. De verdachten, vijftien jongens en mannen en een vrouw, variërend in leeftijd van zestien tot en met veertig jaar, zijn afkomstig uit Dieren en Arnhem.

In het weekeinde van 17,18 en 19 augustus kwam het tot diverse vechtpartijen tijdens de IJsselfeesten. De vermoedelijke aanleiding zou een eerdere mishandeling van een meisje uit Spankeren geweest zijn. Een familielid van het meisje zou daarop tijdens de IJsselfeesten verhaal hebben willen halen bij de mogelijke daders, wat meerdere vechtpartijen tot gevolg had. De politie heeft daarbij verschillende keren moeten ingrijpen om verdere escalatie te voorkomen.

Ziekenhuis
In de nacht van zaterdag op zondag kwam het in de omgeving van het Callunaplein in Dieren tot een confrontatie tussen twee grote groepen van gezamenlijk zo'n dertig personen. Daarbij zou men elkaar met knuppels en broeksriemen te lijf zijn gegaan. Een betrokkene, een twintigjarige Dierenaar, raakte gewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Bij het door de politie ingestelde onderzoek, waarbij door negen personen aangifte was gedaan, werden in totaal tien personen aangehouden. Zestien personen zijn als verdachte verhoord. Alle verdachten zijn inmiddels op vrije voeten in afwachting van de beslissing van justitie.
(07-127453)

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315