Ingezonden persbericht


Nederlandse sterkok creëert menu's voor Lufthansa
Culinaire lekkernijen van driesterrenkok Jonnie Boer

Hij is de populairste kok in Nederland - Jonnie Boer van restaurant "De Librije" in Zwolle. Hij is een buitengewone kok - in vele opzichten. De Harley liefhebber is een van de slechts drie driesterrenkoks in Nederland. Samen met zijn vrouw heeft hij een voormalig klooster omgebouwd tot het designrestaurant "De Librije" (De Bibliotheek). Voor gasten van de First en Business Class op de intercontinentale vluchten vanaf Duitsland heeft hij nu als Lufthansa Star Chef buitengewone menu's gecreëerd. De passagiers in First Class mogen zich verheugen op bijvoorbeeld een op vanillestokje gegrilde sint-jakobsschelpen met witlof, wortelgemberjus en wilde rijst of een met Noordzeegarnalen gevulde tomaat, gemarineerde papaja en gebakken reuzengarnalen met zucchine-aardappelsalade. De reizigers in Business Class kunnen onder andere genieten van konijnroulade met pesto-aardappelsalade en sinaasappelpompoencompote of een saté van kip en ananas met zoetzure saus en een ratatouillesalade. Ongeveer 270.000 keer zullen de door Jonnie Boer gecreëerde gerechten in de komende twee maanden geserveerd worden in First en Business Class. "Wij zijn zeer vereerd de menu's van de eerste Nederlandse Star Chef aan onze Nederlandse passagiers te kunnen presenteren", aldus Patrick Artiel, General Manager Nederland.

Fijnproevers beschouwen de kookstijl van Jonnie Boer als veelzijdig, gewaagd en onverschrokken. Hijzelf noemt zijn stijl "eenvoudig, eerlijk, natuurlijk en puur". Wat Jonnie Boer in zijn restaurant in het Nederlandse Zwolle serveert, is gebaseerd op de moleculaire keuken van Ferran Adrià. Hij heeft weliswaar een heel persoonlijke en vernieuwende interpretatie van de ideeën van het Catalaanse kokgenie ontwikkeld, waarbij het product centraal staat, met ingrediënten van een uitstekende kwaliteit, die in combinatie worden gebracht tot gewaagde en spectaculaire gerechten.

Vier nieuwe regionale Star Chefs
Ook op de vluchten naar Duitsland breidt Lufthansa zijn Star Chef-programma verder uit: in samenwerking met de Grand Hyatt Hotels konden we drie topchefs uit Zuid-Amerika overtuigen om heerlijke menu's te creëren voor de vluchten van Zuid-Amerika naar Duitsland. Vanaf november maken de Keulse Thomas Bähner van het Grand Hyatt Sao Paulo, de Italiaanse Fabio Brambilla van het Grand Hyatt in Santiago de Chile en de Franse Cyril Cheype van het Park Hyatt in Buenos Aires een jaar lang de menu's voor de First en Business Class klanten klaar.

De Griekse sterkok Evdoxios Doxis Bekris, Executive Chef van het luxehotel Kempinski in Dubai, is verantwoordelijk voor de menu's op de vluchten van het Midden Oosten naar Duitsland. Hij combineert de Arabische keuken met invloeden uit zijn geboorteland Griekenland. Bovendien heeft Lufthansa het contract met Hernant Oberoi, die in 2006 door het reismagazine "Conde nast Traveller" als beste Indiase en vierde beste kok ter wereld werd uitgeroepen, verlengd. Hij zal nog een jaar lang de menu's voor de vluchten van India naar Duitsland creëren.

Het Lufthansa Star Chef-programma
Al sinds januari 2000 kunnen de Lufthansa passagiers van culinaire hoogstandjes genieten: fantasierijke menu's, gecreëerd door topchefs wereldwijd, maken van de reizen van onze gasten een "hemels genot". Beroemdheden uit de internationale chefwereld, zoals Harald Wohlfahrt (Baiersbronn), Dieter Müller (Bergisch Gladbach), Frank Zlomke (Paarl, Zuid-Afrika), Daniel Boulud (New York) en Paul Bocuse werkten al mee aan het Lufthansa Star Chef-programma. Sinds begin 2005 creëren daarnaast internationaal bekende topchefs speciale menu's met aandacht voor de betreffende regio op geselecteerde langeafstandsvluchten naar Duitsland.

Perscontact:

Wencke Lemmes-Pireaux

Tel.: +32 - (0)2.627.40.46

Fax: +32 - (0)2.627.40.44

Email: wencke.lemmes@dlh.de