Gemeente Lelystad

College stelt bouwstart Warande op begin 2009

Lelystad gaat begin 2009 starten met de bouw van Warande. Met dit nieuwe stadsdeel groeit de stad snel door naar 80.000 inwoners.

De beslissing om nu echt te beginnen met Warande en daarvoor geld en menskracht in te zetten, heeft het college nog eens goed tegen het licht gehouden. De uitkomst van deze discussie is voor Warande positief.

Groeidoelstelling

Warande is het gebied dat voldoende ruimte en kwaliteit biedt om mensen van buiten naar Lelystad toe te trekken. Alleen door te beginnen met Warande kan worden voldaan aan de groeiende behoefte en vraag naar sociale woningbouw en vrije bouwkavels. En Warande is nodig om de groeidoelstelling van 80.000 inwoners binnen redelijke termijn te halen.

Zorgvuldige afweging

De beslissing om nu werkelijk met de ontwikkeling van Warande te beginnen is na een zorgvuldige afweging genomen. In 2003 heeft de gemeenteraad al het Ontwikkelingsplan Warande vastgesteld. Daarna is verder gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor het eerste deelgebied. De voorbereidingen en procedures zijn gestart voor het verwerven van de grond van Domeinen, voor het maken van een milieueffectrapport en voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan.

Woningaanbod

Tot nu kon de woningbehoefte nog op verschillende andere locaties in Lelystad worden gerealiseerd. Maar om voldoende aanbod in verschillende leefmilieus te kunnen blijven aanbieden, is Warande nodig. Om begin 2009 te kunnen starten met bouwen, worden nu de nodige procedures opgestart. Recent heeft de gemeente met Domeinen overeenstemming bereikt over de prijs waartegen de gemeente de grond in eigendom verwerft. Daardoor kan het college aan de gemeenteraad nu een sluitende grondexploitatie ter vaststelling aanbieden.

Meer informatie


* Website Warande

---