Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Actief in uw wijk, kunt u ook zijn!

Wat doen belangen- en bewonersorganisaties? Hoe kunnen zij invloed uitoefenen op politieke besluiten? Hoe werkt mijn deelgemeente en bij wie kan ik terecht?

Hoe krijg ik inspraak binnen het beleidsproces? Hoe word ik zelf actief in mijn wijk? Al deze vragen worden beantwoord in de training Actieve Wijkbewoners.

Kennis en inzicht vergroten
De training Actieve Wijkbewoners is opgezet voor mensen die voor het eerst of meer actief in de eigen straat of wijk willen worden. De training vergroot kennis en inzicht van wijkbewoners over de mogelijkheden van beïnvloeden, behartigen van bewonersbelangen en samenwerken. Ook de bewonersorganisatie in de eigen wijk en de mogelijkheden die Samenwerkende Bewonersorganisaties Rotterdam (SBR) kan bieden, komen aan bod.

Belangenbehartiger
Deelnemers krijgen in drie trainingsbijeenkomsten inzicht in de verschillende mogelijkheden die zij hebben om actief te zijn in en voor de eigen wijk. Eén van die mogelijkheden is als belangenbehartiger richting de politiek waar met name in de cursus Actief in Belangenorganisatie meer aandacht aan wordt besteed.

Belangrijk
Na de training kunnen deelnemers direct in de eigen straat of wijk aan de slag met de dingen die men zelf belangrijk vindt, individueel of met een bestaande organisatie. Het programma ziet er als volgt uit: Cursus 1: Bewoners laten hun geluid horen.
Cursus 2: Hoe werkt de (deel)gemeente en bij wie kan ik terecht? Cursus 3: Zelf actief in de wijk.

Deelname
De training is op de dinsdagen 13 en 20 november 2007, van 19.30 tot 22.00 uur. De cursuslocatie is op dit moment nog niet bekend, maar is wel ergens in Rotterdam. De kosten van de cursus bedragen 40 euro. Mensen met een minimumloon betalen de helft. Deelname is gratis voor Rotterdammers die actief zijn in een bewonersorganisatie die is aangesloten bij een SBR.

Informatie
Voor meer informatie of inschrijven kunt u bellen met Stichting LOKAAL Rotterdam, via telefoonnummer (010) 478 88 33. Mailen kan naar info@lokaal.org of surf naar de website www.lokaalrotterdam.nl.

Actieve Wijkbewoners wordt aangeboden door Samenwerkende Bewonersorganisatie Rotterdam en Stichting LOKAAL Rotterdam.