2 miljoen euro voor een betere mobiele samenleving

24/10/2007 15:21



SenterNovem



Het subsidieprogramma MobiliteitsManagement 2007 is geopend. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt 2 miljoen euro beschikbaar ter ondersteuning van innovatieve ideeën voor een betere mobiele samenleving. Alle in Nederland gevestigde organisaties die zich professioneel bezighouden met mobiliteit kunnen een aanvraag voor subsidie indienen. De aanvraag moet uiterlijk op maandag 4 februari 2008 bij SenterNovem binnen zijn.

Hoe prikkel je reizigers om vaker gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer of telewerken? SenterNovem roept organisaties op aan de slag te gaan met mobiliteit. Veel kansen worden gezien in innovatieve, creatieve ideeën voor de verbetering van reisinformatie, een innovatiever openbaar vervoer en voor vrijetijdsverkeer. Het programma heeft als doel het aantal keuzemogelijkheden voor reizigers te vergroten. Dit vergroot de bereikbaarheid en draagt bij aan een verbetering van de leefomgeving.

De subsidieregeling is een tenderregeling. Dit houdt in dat de best beoordeelde projecten beloond worden met subsidie. Subsidieaanvragen kunnen bij SenterNovem zowel schriftelijk als digitaal worden ingediend. Er zijn twee tenders. De tender Haalbaarheid, Onderzoek & Ontwikkeling, hiervoor is 500.000 euro beschikbaar en de tender Praktijkexperimenten. Hier is 1,5 miljoen euro beschikbaar voor. Uiterlijk maandag 4 februari 2008 moeten alle aanvragen binnen zijn.

Op woensdag 7 november vindt er een voorlichtingsbijeenkomst plaats bij SenterNovem in Utrecht. Tijdens deze voorlichtingsmiddag wordt informatie over het programma gegeven en kan men persoonlijk advies krijgen over het indienen van de aanvraag.

Informatie
SenterNovem voert beleid uit voor verschillende overheden op het gebied van innovatie, energie, klimaat, milieu en leefomgeving en draagt zo bij aan innovatie en duurzaamheid. In opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat voert SenterNovem de subsidieregeling MobiliteitsManagement uit. Meer informatie hierover is te vinden op www.senternovem.nl/mobiliteitsmanagement. Ook kan er contact worden opgenomen met de adviseurs van het programma bij SenterNovem, op telefoonnummer (030) 239 35 33.





http://www.senternovem.nl/mobiliteitsmanagement