Bureau Verkeershandhaving


Dronken bestuurder terug naar gevangenis

24 oktober 2007

De politie in Nijmegen heeft dinsdagnacht een bestuurder aangehouden die na een verlof in augustus niet terug was gekeerd naar het huis van bewaring.

Gedoofde lichten
De man viel de agenten dinsdagnacht op, omdat hij met hoge snelheid in zijn auto reed. De politie vond dit verdacht en wilde de bestuurder van de auto controleren. Deze probeerde tevergeefs aan zijn staandehouding te ontkomen door zijn autolichten te doven.

Valse naam
Toen de man stopte, werd direct duidelijk dat hij gedronken had. Hij werd overgebracht naar het bureau, waar een alcohol promillage van 0,4 bij hem werd geconstateerd. Ook bleek dat de man bij zijn staandehouding een valse naam had opgegeven. De reden dat de 52-jarige Nijmegenaar hiervan was dat de man gesignaleerd stond, omdat hij in augustus na een verlof niet was teruggekeerd in het huis van bewaring. Onder invloed, onverzekerd en geen APK Nadat tegen hem proces-verbaal was opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het rijden met een auto die niet APK-gekeurd en niet verzekerd was, is de man overgebracht naar het huis van bewaring om zijn straf verder uit te zitten.