NOVA

24-10-2007

Op de vlucht voor de vlammen
Bijna een miljoen Califoniërs hebben huis en haard achtergelaten en zijn op de vlucht geslagen voor de oprukkende bosbranden. In de bergen boven Los Angeles en San Diego vechten brandweerlieden tegen tien bosbranden die, aangewakkerd door de wind, grote rookpluimen over de kust verspreiden.

In NOVA een overzicht van een dag vechten tegen en vluchten voor het vuur en vanuit San Diego het laatste nieuws van correspondent Willem Lust.

Jeroen Brouwers weigert prijs
Schrijver Jeroen Brouwers weigert de Prijs der Nederlandse letteren. Hij vindt het geldbedrag, 16.000 euro, een fooi. Brouwers ontvangt vrijdag wél de cultuurprijs van het Belgische Zutendaal. Het daaraan verbonden geldbedrag: 0 euro.

Jan Wolkers: beeldhouwer
Vandaag is Jan Wolkers gecremeerd. Zijn as wordt in zijn eigen achtertuin op Texel uitgestrooid. De schrijver was ook beeldhouwer. Zelf vond hij dat werk zelfs belangrijker. In NOVA vanavond een tocht langs de erfenis van Jan Wolkers.

NAVO-top Noordwijk
Omringd door prikkeldraad en beschermd door een pantserhouwitzer en een mijnenveger vergaderen de NAVO-ministers van Defensie in Noordwijk. Onderwerp: de toekomst van de militaire missie in Afghanistan.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Militairen getuigen over Decembermoorden


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht