VVD


24-10-2007

Maaten "Lagere uitstoot auto´s helpt fijnstof-problematiek in Nederland"


- Europees Parlement stemt voor strengere normen uitstoot CO2 -

Het Europees Parlement besliste vandaag dat auto´s tegen 2015 gemiddeld maximaal 125 gram CO2 per kilometer mogen uitstoten.

VVD- Europarlementariër Jules Maaten: "Vanwege de fijnstof-problematiek in Nederland is het noodzakelijk dat er op Europees niveau effectieve bron maatregelen genomen worden. Gebeurt dit niet, dan zal het voor gebieden als de Rotterdamse haven en de luchthaven Schiphol onmogelijk blijken om te voldoen aan scherpe fijnstof normen."

Maaten steunt de oproep uit het niet-wetgevings-rapport van de Britse liberaal Chris Davies ("Communautaire strategie om de CO2-uitstoot van personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen te verminderen") om betere informatie te leveren aan consumenten over de milieuvriendelijkheid van een auto zoals nu ook gebeurt met bijvoorbeeld koelkasten en wasmachines, maar heeft tegen het voorstel gestemd om `sigaret-achtige` waarschuwingsteksten te verplichten bij alle reclame en marketing uitingen van de auto-industrie.

Jules Maaten: "Op het gebied van reclame en marketing zie ik meer heil in zelfregulering dan in allerlei Europese wettelijke verplichtingen."