KPN NV

Den Haag, 24-10-2007

Massale uitrol KPN Glasnet in Enschede

Vanaf 22 oktober is het voor bewoners van een deel van Enschede Zuid mogelijk om zich aan te melden voor een KPN Glasnet aansluiting. De aansluiting op KPN Glasnet wordt afgenomen in combinatie met een dienstenpakket van een van de aangesloten service providers.

Na een succesvolle proef eerder dit jaar, is KPN in september begonnen met het op grote schaal aanleggen van het glasvezelnetwerk in Enschede. Allereerst worden een aantal wijken in Enschede Zuid aangesloten. In 2008 wil KPN de rest van de gemeente Enschede voorzien van een glasvezelnetwerk, zodat elke inwoner kan profiteren van de mogelijkheden van dit netwerk. Enschede is de eerste stad in Nederland waar KPN een glasvezelnetwerk aanlegt. De komst van het glasvezelnetwerk is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen de gemeente Enschede en woningbouwcorporaties Domijn, De Woonplaats, Ons Huis en KPN Glasnet.

Op 25 oktober opent het KPN Glasnet Service Center feestelijk haar deuren in Winkelcentrum Zuid in Enschede. In het Service Center kunnen bezoekers terecht met vragen en kunnen zij zien welke voordelen KPN Glasnet voor hen persoonlijk biedt. Ook is er informatie te vinden over de service providers die diensten aanbieden via het nieuwe glasvezelnetwerk.
Erik Hulzebosch speelt een prominente rol bij deze feestelijke opening van 16.00 tot 18.00 uur, waarbij ook de pers van harte welkom is.

Over KPN Glasnet
KPN Glasnet is een hypermodern glasvezelnetwerk met ongekende mogelijkheden. Over dit netwerk bieden verschillende service providers aantrekkelijke diensten aan. Glasvezel kent een veel hogere bandbreedte dan ADSL of kabel. De internetsnelheid is in principe onbeperkt. Nu al worden er pakketten aangeboden via KPN Glasnet met een snelheid van 50 MB per seconde. Naast internet wordt ook voordelige telefonie en televisie kijken aangeboden, veelal in een triple play pakket.

KPN Glasnet is een open netwerk, wat inhoudt dat verschillende service providers hun diensten aanbieden via dit netwerk. De consument heeft, als hij glas neemt, dus de keuze uit meerdere providers. De service providers die meedoen in Enschede zijn Introweb, KPN, Solcon en Unet.

Glasvezel is toekomstvast: door glasvezel kent de hoeveelheid informatie die digitaal ontvangen en verzonden kan worden geen limiet meer. Dit maakt de ontwikkeling van nieuwe diensten mogelijk. Zo is het goed denkbaar dat in de nabije toekomst je huisarts een digitaal spreekuur heeft of dat je zieke kind vanuit zijn bed via de computer of tv lessen kan bijwonen. Kortom, glasvezel biedt ongekende mogelijkheden en met KPN Glasnet ben je in één keer klaar voor de toekomst.

Voor meer informatie over KPN Glasnet: www.kpnglasnet.nl.