KPN NV

Den Haag, 24-10-2007

KPN Museumgids is zaklantaarn in het holst van de n8

Ook dit jaar kunnen n8-bezoekers met de Mobiele Museumgids van KPN worden begeleid op hun culturele tocht tijdens de Museumnacht in Amsterdam. Via de KPN Mobiele Museumgids heb je alle informatie over de 42 deelnemende musea en hun activiteiten, interactieve plattegrond van Amsterdam, nachtgeluiden, openingstijden en ander nieuws altijd bij de hand op je mobiel. In de Mobiele Museumgids kunnen musea worden gezocht op de plattegrond of met behulp van de museumindex. Met de agenda kan de n8-bezoeker op een eenvoudige manier uitvinden, welke activiteit wanneer en waar plaatsvindt.

Ook zijn er KPN n8-punten ingezet. De KPN n8-punten zijn te vinden in het Stadsarchief Amsterdam in De Bazel, waar door middel van bluetooth communicatie extra informatie over bijzondere objecten binnenkomt in de Mobiele Museumgids. Voor het testen van de Museumnacht-kennis is ook dit jaar weer een n8-kennisquiz opgenomen. Hier zijn leuke prijzen mee te winnen.

Nieuw dit jaar in de Mobiele Museumgids is het n8-blog en nachtgeluiden.
Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws met betrekking tot de deelnemende musea, is ook het blog van de n8-site geïntegreerd in de KPN Mobiele Museumgids. Daarnaast zijn er in diverse musea nachtgeluiden te beluisteren. Nachtgeluiden zijn korte mp3-bestanden met audiocommentaar over kunstwerken en objecten in de Amsterdamse musea.

KPN en Service2Media, geestelijk vader van de dienst, willen met de KPN Mobiele Museumgids het museumbezoek door jongeren een nieuwe impuls geven. De gids is met name bedoeld om het museumbezoek te verlevendigen voor deze generatie, die gewend is informatie digitaal tot zich te nemen.

De gratis KPN Museumgids is vanaf 23 oktober te downloaden via www.n8.nl/mobiel of per sms door "n8'' te sturen naar 4628. Op 3 november wordt de gids geactualiseerd met nog meer specifieke n8-informatie.

Over Service2Media
Service2Media is een crossmediaal technologiebedrijf dat interactieve mobiele marketing en media oplossingen creëert in combinatie met internet, TV en print. De oplossingen en proposities van Service2Media stelt bedrijven in staat om via de mobiele telefoon - zowel via mobiel internet als via een programma op de telefoon - direct in contact te komen met hun klanten.