Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Nog geen gouden tip brand winkelcentrum

t Harde, 24-10-2007 o In het onderzoek naar de brand in het winkelcentrum in t Harde is de politie nog druk doende met een uitgebreid buurtonderzoek. Inmiddels zijn enkele tientallen omwonenden benaderd met de vraag of men op de zondagavond of in de nachtelijke uren daarop volgend, bijzonderheden of verdachte situaties heeft gezien. De gouden tip heeft dit onderzoek tot op heden nog niet opgeleverd.

Naast het buurtonderzoek hebben de Forensisch Rechercheurs (Technische Recherche) een onderzoek ingesteld. Zij hebben geen concrete oorzaak van de brand kunnen vaststellen. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet en de politie is op zoek naar tips en getuigen. Zij die informatie menen te hebben of een verdachte situatie kennen die iets met de brand van doen kan hebben, worden dringend verzocht te bellen via 0900-8844.

De brand in het winkelcentrum werd in de nacht van zondag op maandag 22 oktober rond 01.40 uur door een passant gemeld. Tengevolge van de brand zijn vier winkelpanden voor een belangrijk deel verwoest. De brand werd bestreden door twee tankautos van de brandweer uit Elburg. Ook de ingezette hoogwerker was afkomstig van het brandweerkorps Elburg en niet uit Harderwijk zoals eerder abusievelijk werd gemeld.