Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


werkzaamheden Bleiswijk Zuid

Hoogheemraadschap onderzoekt communicatie rondom werkzaamheden Bleiswijk Zuid

Het hoogheemraadschap heeft de tevredenheid onderzocht over de communicatie rondom het project Bleiswijk Zuid. De afgelopen jaren heeft het hoogheemraadschap in het recreatiegebied Lage Bergse Bos het gemaal Lansingerland gebouwd, en een nieuwe watergang aangelegd. Omdat de werkzaamheden deel uit maakten van TRUST, is het communicatieonderzoek uitgevoerd in samenwerking met de Europese partners.

Tijdens het project heeft Schieland en de Krimpenerwaard extra aandacht besteed aan de communicatie met betrokken instanties, bedrijven, verenigingen en particulieren. Zij zijn in een vroeg tijdig stadium bij het project betrokken, en er is extra aandacht besteed aan de informatieverstrekking aan de mensen in de directe omgeving. Nu de werken zijn voltooid heeft het hoogheemraadschap onderzocht hoe tevreden de betrokkenen zijn over de communicatie. Daarvoor zijn vele betrokkenen zowel telefonisch als schriftelijk benaderd.

Uit het onderzoek is gebleken dat het participatieproces tijdens de ontwerpfase goed is verlopen. Tijdens de uitvoeringsfase is de communicatie voor verbetering vatbaar. Enkele incidenten hebben ertoe geleid dat enkele betrokkenen met terugwerkende kracht niet of minder tevreden zijn over de participatie. Bovendien zijn ze niet of minder tevreden over de gehele communicatie gedurende de uitvoeringsfase.

Resultaat enquete stakeholder (pdf, 411 Kb)