Gemeente Hilversum

Pannaveldje en speeltoestellen op speelterrein Hoge Larensehof

24 oktober 2007
Het plan voor de herinrichting van het bestaande speelveld aan de Hoge Larensehof is op 23 oktober door het college van b&w goedgekeurd. Samen met omwonenden is het plan opgesteld. De speelplek wordt ingericht voor kinderen tussen acht en twaalf jaar oud. De jongere kinderen kunnen terecht bij reeds bestaande speelgelegenheid in de omgeving. Het bestaande groen wordt behouden en het terrein is goed te beheren. Het plein wordt in tweeën gedeeld. Er komt een pannaveldje en er komt kunstgras met twee speeltoestellen. De twee delen worden met staande fietsenrekken (zogenaamde 'nietjes') van elkaar gescheiden.

Na de informatieavond met de bewoners, die op 17 september plaatsvond, is besloten om direct een definitief ontwerp te maken. Nadat de commissie Verkeer en Buurt in november geïnformeerd is over het ontwerp, wordt het terrein zo snel mogelijk aangelegd. Dit betekent dat het pannaveldje waarschijnlijk nog dit jaar gerealiseerd wordt en het kunstgras met speeltoestellen in het voorjaar van 2008 wordt aangelegd.

Het speelterrein is gerealiseerd in goed overleg met omwonenden. Zij uitten eerder hun ontevredenheid over het 'oude' voetbalveld dat te dicht bij de woningen lag. In het voorjaar werd hiervoor een tijdelijke oplossing gevonden, waarbij één doel is weggehaald zodat de overlast van het geluid werd verminderd. Tegelijkertijd is afgesproken een nieuw plan te ontwikkelen.