Gemeente Hilversum

Hilversum steunt Knorr medewerkers in strijd

24 oktober 2007
Vanmorgen om 8 uur spraken de Hilversumse wethouders Jan Rensen en Karin Walters 80 medewerkers van de Knorr fabriek toe bij de poorten van de fabriek. Met deze actie laat het college van B&W van de gemeente Hilversum zien dat zij de medewerkers van de Knorr fabriek steunt in de strijd om de fabriek open te houden. Vandaag reizen de medewerkers van alle Knorr fabrieken die met sluiting worden bedreigd naar het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam. Wethouder Rensen wenste de medewerkers veel succes en gaf de actievoerders een brief mee: "Ik heb een brief meegenomen van het hele college van Hilversum, waarin we ons uitspreken tegen het sluiten van deze fabriek en tegen het verlies van werkgelegenheid in deze regio. Hij is ondertekend door onze burgemeester Bakker. We staan er allemaal achter!"

Ook wethouder Walters riep de mensen op om aan het hoofdkantoor zichtbaar te maken wat er speelt: "Laat maar eens zien hoe duizend boze medewerkers eruit zien! Zet 'm op om jullie punten kracht bij te zetten". Ze ging ook in op de gevolgen voor de regio. "Er zijn meerdere bedrijven die hier last van hebben, omdat ze toeleverancier zijn. Bij één wil ik graag even stil staan: de Tomingroep. Bij de sociale werkplaats van de Tomingroep werken zo'n 60 mensen aan het inpakken van Knorr producten. Als deze fabriek verdwijnt, zal ook hun werk wegvallen. Dan wordt het voor de mensen bij de Tomingroep steeds moeilijker om gewoon in de maatschappij mee te draaien. Ik hoop dat jullie ook voor hen willen opkomen vandaag," gaf zij aan.

De actie werd met luid applaus ontvangen. Vervolgens zwaaiden zij de medewerkers die plaats hadden genomen in de drie bussen uit. De gemeente Hilversum zal de strijd volgen en waar zij kan de mensen van de Knorr fabriek ondersteunen.