Time : 16:04:42
Date : 24 October 2007
Sender Name: Ertzberg

16de Eeuws stadshotel " De Dry Coningen " te Leuven in ere hersteld Vastgoedontwikkelaar Ertzberg neemt zijn intrek.

LEUVEN - De Leuvense afdeling van vastgoedontwikkelaar Ertzberg nam onlangs haar intrek in het geklasseerde monument "De Dry Coningen", op de hoek van de Goudsbloemstraat en de Brusselsestraat.

Dit unieke stadshotel en barokke dubbelhuis stamt uit de eerste helft van de 16de eeuw. Het werd door de eeuwen heen bewoond door verschillende families van stand (notabelen, stadsontvangers, burgemeesters...) en onderging een eerste restauratie door interieurarchitect Pieter Vandenhout.

Na historisch onderzoek van de prachtige barokgevels, getekend 1708, liet Ertzberg diverse ambachtslui het patrimonium restaureren met respect voor de traditionele technieken en in samenspraak met Monumenten en Landschappen. Niet verwonderlijk dat Linea Rafaelli - internationaal ontwerper van bruids- en cocktailkleding - "De Dry Coningen" koos als shootinglocatie voor haar catalogus van 2008.

Aankoop is onderdeel van volledig duurzaamheidsplan

Ertzberg kocht het huis omdat het perfect aansluit bij de visie van de onderneming. Het restaureren en hervaloriseren van de bestaande gebouwen ligt in de lijn van haar ethische code om verantwoord en duurzaam te investeren. Zo neemt men onder meer uitsluitend groene elektriciteit af, composteert men het bedrijfsafval ter plaatse en gebeurt het onderhoud met milieuvriendelijke reinigingsproducten. De installatie van een warmterecuperatiepomp wordt momenteel onderzocht.

Deze maatregelen leiden tot een sterk gereduceerde CO2-uitstoot. De overblijvende CO2 wordt door Ertzberg gecompenseerd aan de hand van een investering in een biomassaproject in Andhra Pradesh (Zuidoost-India). Ertzberg en haar dochterorganisaties zijn per 1 september dan ook volledig CO2-neutraal.

Foto ook beschikbaar op www.pressreleases.be
http://www.pressreleases.be/script_NL/newsdetail.asp?language=NL&ID=4 1181