Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 24 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 24-10-2007 o Met: controles en dagvaarding voor geweldplegers.

Gaatjesboorder

Oostzaan, woensdag 24 oktober 2007.

De afdeling Forensische Opsporing onderzoekt sporen van een gaatjesboorder bij een woning aan het Zuideinde. Aan de zijkant van de vrijstaande woning werden door een bewoner gaatjes in een raamkozijn aangetroffen. Ook in de schuifpui aan de achterzijde werden boorsporen gevonden. De bewoners vermoeden dat de inbreker dinsdagavond rond kwart over tien bezig is geweest omdat toen een vreemd geluid werd gehoord. Het bleef bij een poging tot inbraak.

Winkeldief

Wormerveer, dinsdag 23 oktober 2007, 12:10 uur.

Een Amsterdamse agente heeft in een supermarkt aan het Marktplein een winkeldief aangehouden. De agente had gezien dat de 19-jarige man uit Haarlem vlees en bier langs de kassa meenam zonder daarvoor te betalen. De man werd naar het politiebureau gebracht en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Rijplaten gestolen

Wormerveer, woensdag 24 oktober 2007, 11:01 uur.

Vanaf een bouwterrein aan de Rosbayerweg (Noorderveld) zijn 16 stalen rijplaten gestolen. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen dinsdagmiddag vier uur en woensdagochtend zeven uur en er werd vermoedelijk een vrachtauto met kraan bij gebruikt. De platen waren ongeveer vijf meter lang en anderhalve meter breed en wegen rond de 900 kilo per stuk.

Controles

Zaandam, dinsdag 23 oktober 2007, 02:06 uur.

Op de H. Gerhardstraat heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 46-jarige man uit Purmerend aangehouden. De man zat onder invloed van drank achter het stuur van zijn auto. Hij had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

Oostzaan

Tijdens een opvallende politiesurveillance op A8 in Oostzaan werden dinsdagochtend vijf bellers staande gehouden en bekeurd. Op de N247 in Monnickendam en diverse andere provinciale wegen werden vier bellers bekeurd.

Assendelft, dinsdag 23 oktober 2007, 13:30-15:45 uur

Op de Provincialeweg Purmerend Buitenhuizen (N246) werd dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Bijna alle 935 bestuurders hielden zich keurig aan de snelheid. Slechts vijf voertuigen reden te hard. De hoogste snelheid bedroeg 89 km per uur.

Dagvaarding voor zes geweldplegers

Assendelft, oktober 2007.

De politie heeft een onderzoek naar een aantal openlijke
geweldplegingen en mishandelingen in Assendelft afgerond. Er werden dagvaardingen uitgereikt aan vier jongens uit Assendelft en twee jongens uit Krommenie in leeftijden van 15 (4), 14 (1) en 13 (1) jaar oud. In augustus en september werd door leeftijdgenoten vier maal aangifte gedaan van mishandeling, allemaal gepleegd in Assendelft. In het onderzoek werden in totaal 14 mogelijke verdachten en een aantal getuigen gehoord. Uit de verhoren bleek dat de jongens willekeurig gekozen school- en leeftijdgenoten vasthielden en vervolgens mishandelden. Dit ging onder het mom van 'een spelletje'. Een aantal verdachten zijn in contact gebracht met hulpverlening om de agressiviteit onder controle te krijgen. Ook op de school waar verdachten en slachtoffer studeren zal aandacht besteed worden aan de geweldplegingen.

Laatst gewijzigd 24-10-2007 15:52 | © Politie Zaanstreek-Waterland |