Gemeente Heusden


Beperkte tariefstijging OZB in Heusden 24 oktober 2007 Beperkte tariefstijging OZB in Heusden

Het tarief van de Onroerend Zaakbelasting (OZB) in de gemeente Heusden stijgt komend jaar met één procent. Voor bedrijfspanden wil het college een tariefsverhoging van drie procent doorvoeren.

De tariefstijgingen zijn nodig om de gewenste stijging van de opbrengst met zes procent te realiseren. De waardestijging van panden alleen is daarvoor onvoldoende. In 2007 steeg de gemiddelde waarde van woonhuizen met vijf procent, terwijl bedrijfspanden drie procent duurder werden.

De zes procent opbrengststijging maakt extra inspanningen mogelijk om de lasten voor de burgers te beperken, de deregulering fors aan te pakken, alternatieve bedrijfslocaties voor kleinere bedrijven te ontwikkelen en de herstructurering van bedrijventerreinen een impuls te geven.

Tarieven
De eigenarenbelasting voor woningen stijgt van EUR 1,48 naar EUR 1,50 voor elke EUR 2.500 van de heffingsmaatstaf. Voor de overige panden stijgt de eigenarenbelasting van EUR 2,63 naar EUR 2,70. De gebruikersbelasting voor niet-woningen bedraagt in 2008 EUR 2,18, waar die in 2007 nog EUR 2,12 bedroeg.

Het collegevoorstel staat op 18 december voor de besluitvorming op de agenda van de gemeenteraad.
Geplaatst op: 24 oktober 2007