Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 24 oktober

Regio, 24-10-2007

Broer bromfietsdief aangehouden

HOOFDDORP, 24 oktober - Rond 00.30 uur meldde een 16-jarige Hoofddorper dat uit de schuur van zijn woning aan Landleeuw zijn bromfiets was gestolen. De jongen vertelde dat hij dinsdag in de tuin aan de bromfiets had gesleuteld en dat hij toen twee jongens had gezien die naar de bromfiets hadden gekeken en er vandoor waren gegaan toen ze de Hoofddorper zagen. De agenten zijn naar de woning van één van deze verdachten gegaan en zagen een jongen in de schuur van de woning sleutelen aan een bromfiets. Toen de jongen de agenten zag rende hij de woning in. Toen hij probeerde de woning aan de voorzijde te ontvluchten konden de agenten hem de pas afsnijden waarna hij opnieuw snel naar binnen ging en de lichten uitdeed. De agenten zagen dat de bromfiets waaraan hij had gesleuteld, de bromfiets was die eerder op de dag was gestolen en dat deze inmiddels volledig was gestript. Verder zagen ze een tweede identieke bromfiets die ook volledig was gestript. Na aanbellen bij de woning werden de agenten door de moeder van de verdachte de toegang tot de woning geweigerd. Nadat een hulpofficier van justitie een machtiging had uitgeschreven konden ze de woning alsnog betreden. Op de vraag aan de moeder wie er thuis waren werden de agenten gewezen op de 16-jarige zoon, alleen hij en zijn vriendin waren in huis. Deze jongen verklaarde de hele avond al bij zijn vriendin in bed te hebben gelegen. De agenten zagen dat hij zeer zwarte nagels had en hebben hem toch aangehouden en meegenomen naar het bureau. Verder zijn de twee gestripte bromfietsen in beslag genomen. Aan het bureau verklaarde de aangehouden verdachte tijdens het verhoor dat niet hij maar zijn oudere broer de diefstal had gepleegd. Die had zich ten tijde van de aanhouding in de woning verstopt. De 16-jarige jongen had van zijn vader de opdracht gekregen zijn broer niet te verraden. Uit onderzoek bleek dat de oudere broer een veelpleger is die nog de nodige boetes open heeft staan. Hij zal alsnog worden aangehouden. De 16-jarige jongen is heengezonden. De ouders zullen worden aangesproken op hun inbreng in het geheel en hun verantwoordelijkheid in deze.

13-jarige fietser gewond bij aanrijding

VELSEN-ZUID - 23 oktober. Rond 15.05 uur heeft de politie assistentie verleend bij een aanrijding op de Minster van Houtenlaan. Bij deze aanrijding raakte een 13-jarige jongen uit Santpoort-Noord licht gewond. De jongen reed op zijn fiets over deze laan. Op de kruising met de Tolsduinerweg sloeg hij plotseling linksaf, waarbij hij een personenauto, bestuurd door een 83-jarige Haarlemse vrouw, over het hoofd zag. De jongeman werd naar een ziekenhuis vervoerd. Naast een flink aantal schaafwonden bleek hij ook een hersenschudding en een gebroken duim te hebben opgelopen.

132 bestuurders in de fout in Heemskerk

HEEMSKERK - 23 oktober. Bij een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg in Heemskerk bleken flink wat bestuurders te hard te rijden. De controle werd gehouden tussen 19.45 uur en 22.00 uur.

687 voertuigen passeerden de controle, waarbij 132 passanten te hard reden. Op deze weg is 50 km / uur de maximumsnelheid. Een bestuurder reed 95 km / uur. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.

209 bestuurders in de fout in Beverwijk

BEVERWIJK - 23 oktober. Bij een snelheidscontrole op de Wijkermeerweg in Beverwijk reden 209 van de 686 passerende bestuurders te hard. Op deze weg geldt 50 km / uur als maximumsnelheid. Een bestuurder reed 105 km / uur. De controle werd gehouden van 19.40 uur tot 22.10 uur. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.

Zonder rijbewijs tegen paal

BEVERWIJK - 23 oktober. De politie heeft omstreeks 20.20 uur een 18-jarige Beverwijker aangehouden. De man had de auto van een vriend van hem geleend. Vervolgens is hij met deze auto op een paal gebotst op de Overboslaan. De Beverwijker bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Verschillende verkeerscontroles gehouden

Politiemensen hielden op verschillende locaties in de regio verkeerscontroles, met als doel de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal (dodelijke) aanrijdingen terug te dringen.

BEVERWIJK- 23 oktober. Tussen 14.00 en 15.00 uur werd op de Viaductweg en de Spoorsingel gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Elf personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast belden drie bestuurders niet handsfree en kregen daar een bekeuring voor.

Het niet dragen van de autogordel kan het verschil betekenen tussen licht en zwaar letsel bij een aanrijding. Daarom: autogordel om, altijd. Ook achterin.

SANTPOORT-NOORD- 23 oktober. Tussen 15.30 en 17.30 uur werd op de Vlietweg gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Hier kregen 27 personen een bekeuring voor het niet dragen, daarnaast kregen twee personen een prent voor het niet handsfree bellen.

DRIEHUIS- 23 oktober. Op de Waterloolaan werd tussen 19.15 en 20.15 uur een controle gehouden gericht op juiste verlichting van verkeersdeelnemers.

Elf personen, fietsers, automobilisten en bromfietsers, kregen een bekeuring. Daarnaast kregen drie personen een prent voor respectievelijk spookrijden, inhalen over een doorgetrokken streep en het niet hebben van een kentekenplaat op de bromfiets.

Geluidsinstallatie in beslag genomen na overlast

HAARLEM- 23 oktober. Politiemensen stelden omstreeks 16.30 uur een onderzoek in op de Rijksstraatweg, naar aanleiding van een melding geluidsoverlast. In de straat was inderdaad erg harde muziek te horen. De bewoner, een 19-jarige Haarlemmer, reageerde niet op het aanbellen van de politiemensen, waarop deze zich toegang verschaften tot de woning. Aangezien dit niet de eerste keer was dat de jongen overlast veroorzaakte, is de geluidsinstallatie in beslag genomen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor creditcardfraude

HAARLEM - 23 oktober. Door prima samenwerking met een Belgische firma die creditcardfraude onderzoekt, heeft de politie rond 14.30 uur een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in de Barteljorisstraat.

De firma kreeg informatie dat de man op dat moment de gestolen creditcard gebruikte in een winkel in de Barteljorisstraat en alarmeerde direct de politie. Agenten stelden een onderzoek in en troffen de man aan tijdens een volgende transactie in een winkel. Hij is aangehouden. Tijdens het fouilleren van de verdachte werd de gestolen creditcard gevonden. De man is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Oplettende burger vat berover bejaarde dame in de kraag

BADHOEVEDORP- 24 oktober. Een 77-jarige vrouw uit Badhoevedorp werd omstreeks 13.00 uur het slachtoffer van beroving, toen zij op de Groenezoom fietste. De verdachte, een 17-jarige Amsterdammer, kwam naast de vrouw fietsen en griste haar tas uit haar mandje. De krasse dame zette de achtervolging in, waarna op een zeker moment een worsteling ontstond, waarbij de vrouw ten val kwam. Het slachtoffer liep verschillende verwondingen op aan gezicht en benen. Een 47-jarige inwoner van Badhoevedorp zag het een en ander gebeuren, greep de Amsterdammer in de kraag en alarmeerde de politie. Deze hield hem aan, hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt of de verdachte nog meerdere berovingen op zijn kerfstok heeft.