Hillegom Verdachten van diefstal aangehouden

De politie heeft woensdagmorgen 24 oktober twee mannen uit Den Haag van 22 en 23 jaar aangehouden. Beiden worden er van verdacht dat zij rond 11.15 uur een waarde-enveloppe hadden gestolen uit een op de Hoofdstraat stilstaande bestelauto. In de enveloppe zat voor een niet nader te noemen bedrag aan postzegels. Mede dankzij getuigen kwam de politie de twee op het spoor. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Lisse Snelheidscontrole

De politie heeft woensdag 24 oktober van 08.15 tot 09.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Loosterweg Noord. Gemeten werd er met de lasergun. Er passeerden 50 voertuigen waarvan er 4 harder reden dan de maximumsnelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/h. De overtreders kregen een proces-verbaal. In het belang van de verkeersveiligheid blijft de politie controleren.

Leiderdorp Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Brittenburg. In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober wist men daar binnen te komen na het forceren van een bovenlichtje bij een raam. Uit de woning werd een laptop en flatscreen gestolen. Deze waren van buiten zichtbaar geweest. De politie adviseert waardevolle goederen nooit in het zicht te laten. Dit kan een inbraak uitlokken. Op dit moment heeft de politie nog geen dader(s) op het oog.

Alphen a/d Rijn Aanrijding tussen auto en fietser

Op de rotonde aan de Burgemeester Bruinsslotsingel gebeurde woensdag 24 oktober rond 07.45 uur een aanrijding tussen een 63 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn en een 25 jarige fietser uit die gemeente. Dit gebeurde toen de automobilist op de rotonde afsloeg en hij daarbij de fietser over het hoofd zag. Deze reed zonder verlichting. De fietser is met een buil op het hoofd en schouderletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Nieuwerkerk a/d IJssel Jongen bekend bedreiging

Een 16 jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft woensdag 24 oktober bekend een 23 jarige plaatsgenoot met een mes te hebben bedreigd. Dit gebeurde zaterdag 13 oktober rond 00.30 uur bij het station. De 23 jarige kwam daar aan met de trein en stond plotseling oog in oog met een hem bekende. Deze haalde een opklapbaar mes uit zijn zak en bedreigde hem. Hij liep daarop snel weg en deed aangifte bij de politie. Vandaag is de jongen gehoord. Hij bekende en had spijt van zijn daad. Hij heeft het mes bij de politie ingeleverd. De politie maakt proces-verbaal op.