Gemeente Tilburg

Nummer 2007437BW

24 oktober 2007

Kwaliteit vervoer voorop bij gunning Deeltaxi
Gemeenten Midden-Brabant sluiten nieuw contract met PZN

De uitvoering van de deeltaxi in de regio Midden-Brabant blijft in elk geval tot 1 januari 2010 in handen van Personen- en Zorgvervoer Nederland (PZN). Dit is de uitkomst van een Europese openbare aanbesteding van het regiotaxi-systeem in Midden-Brabant. Het college Bezoekadres van Tilburg is opgetreden als aanbestedende overheid. Zij heeft dit gunningbesluit mede Stadhuisplein 130 genomen namens de andere betrokken partijen, namelijk de provincie Noord-Brabant, en de regiogemeenten Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Postadres Waalwijk. Postbus 90155 5000 LH Tilburg De aanbesteding
De omvang van het vervoeraanbod blijft hetzelfde. Wel zijn in het bestek strenge eisen Doorkiesnummer opgenomen ten aanzien van milieu, ritregistratie en de kwaliteit van uitvoering van het 013 542 91 27 vervoer. Deze strenge eisen komen voort uit een periode waarbij het vervoer met de Faxnummer deeltaxi in Midden-Brabant in kwalitatief opzicht beneden de maat presteerde. 013 542 97 63 Tijdens de aanbestedingsprocedure bleek PZN het enige vervoerbedrijf te zijn die een offerte heeft ingediend. Het nieuwe conctract met PZN heeft in eerste instantie een looptijd van twee jaar. Er is een optie tot verlenging van maximaal tweemaal een jaar. Wethouder Els Aarts (zorg, verkeer): "PZN heeft het niet altijd even goed gedaan afgelopen jaar, maar er is een stijgende lijn in de dienstverlening. Ze hebben veel geïnvesteerd in het oplossen van problemen en zijn bijvoorbeeld ook voortvarend personeel aan het werven. Samen met een strakker contract geeft dat voldoende vertrouwen voor een nieuwe periode."

Prijs versus kwaliteit
De prijs die de gemeenten en provincie gaan betalen voor het deeltaxivervoer zal bij het nieuwe vervoerscontract aanzienlijk stijgen. De kosten stijgen mede door de hogere kwaliteitseisen met zoŽn 30% ten opzichte van het huidige vervoerscontract. Wethouder Servicedienst Aarts: "Dat lijkt veel, maar de dienstverlening krijgt hiermee een flinke impuls. Dit legt Faciliteiten uiteraard wel een verplichting bij de vervoerder PZN en daar zullen we op toezien." Personele en Juridische Zaken Informatisering Uitwerking Financiële Administratie De komende maand worden in onderhandeling met PZN de puntjes op de i gezet voor wat Communicatie het uiteindelijke contract betreft. Alle pashouders van de Deeltaxi Midden Brabant worden van eventuele wijzigingen in het vervoer tijdig op de hoogte gebracht.

Noot voor redacties: