ABVAKABO FNV

Bijeenkomsten over het sociaal plan bij Nuon

Per 1 januari 2008 loopt het Sociaal Plan Nuon af. Binnenkort zullen daarom besprekingen met Nuon starten over de inhoud van een nieuw of voortgezet sociaal plan. In het (inmiddels afgebroken) overleg over de fusie met Essent, hebben bonden en werkgever(s) uitvoerig gesproken over dit onderwerp en waren partijen elkaar al dicht genaderd.

De tussenstand was: een keuze voor een sociaal plan dat uitgaat van een `van-werk-naar-werk'-scenario.

Hierbij werd gekozen voor:

* een aanzienlijk langere en voor iedere werknemer gelijke werkbegeleidingsperiode, gekoppeld een lange looptijd van het sociaal plan;

* een duidelijker positie van het Jobcenter;
* meer betrokkenheid van de toetsingscommissie in de begeleidingsperiode.

Tevens is gesproken over een uitgangspunt dat er geen nieuwe garantiegevallen zouden moeten ontstaan als gevolg van boventaligheid. Dit zou kunnen worden voorkomen door een eenmalige vergoeding/afkoop bij herplaatsing van een boventallige.

De onderhandelaars en kaderleden van ABVAKABO FNV vinden dat de hiervoor beschreven tussenstand een aanmerkelijke verbetering zou zijn ten opzichte van het huidige sociaal plan. We willen daarom de gesprekken met Nuon aan de hand van deze lijnen gaan voeren.

Uw mening over een Sociaal Plan?

Reden genoeg om daarover met u en uw collega's van gedachten te wisselen. Uiteindelijk gaat het om een sociaal plan wat op u van toepassing zal zijn. Het is daarom voor ons van belang om van u te horen wat uw mening is over een nieuw sociaal plan voor Nuon.

Wij nodigen u daarom uit voor discussiebijeenkomsten op:
* maandag 29 oktober te Amsterdam, aanvang 16.00
* dinsdag 30 oktober te Harderwijk, aanvang 16.00
* woensdag 31 oktober te Duiven, aanvang 16.00
* maandag 5 november te Alkmaar, aanvang 16.00
* dinsdag 6 november te Leeuwarden, aanvang 16.00

Tot ziens op een van deze bijeenkomsten.
24-10-2007, Energie- en nutsbedrijven, Sociaal Plan | Meer over: nuon