Nederlandse Spoorwegen

Utrecht, 24 oktober 2007

Onderzoek naar gestrande trein bij Echt

Gisteravond is bij Echt rond 19.10 uur een Intercity onderweg van Alkmaar naar Maastricht en Heerlen gestrand door technische problemen. NS onderzoekt met betrokken partijen de oorzaak en de afhandeling. NS betreurt dat in de berichtgeving over de afhandeling ten onrechte het Openbaar Ministerie genoemd is.

Nadat de trein tot stilstand was gekomen bleek rook uit een schakelkast te komen. Ter bestrijding hiervan is een poederblusser ingezet. Hierna hadden 4 reizigers en 2 conducteurs ademhalingsproblemen. Zij zijn uit voorzorg overgebracht naar een ziekenhuis en konden dit na enige tijd weer verlaten.
Gezien de moeilijk bereikbare plek waar de trein tot stilstand was gekomen is door NS en ProRail de beslissing genomen de ongeveer vierhonderd reizigers in de trein te laten verblijven tot deze verder kon rijden naar het volgende station. Helaas werd de prognose voor het verder vervoeren van de trein niet gehaald, waardoor de reizigers langer dan voorzien in de trein hebben moeten wachten. De trein is om 22.45 naar Sittard gesleept.

NS betreurt dat een grote groep reizigers onvoorzien zo veel ongemak heeft ondervonden. De reizigers uit de gestrande trein kunnen in ieder geval de prijs van hun treinkaartje vergoed krijgen. Vanzelfsprekend wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de rookontwikkeling. Tevens onderzoekt NS samen met andere betrokken partijen het verloop van de afhandeling van deze voor de reizigers zo vervelende gebeurtenis.

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS persvoorlichting 030-2357070

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358