Ingezonden persbericht


Het schilderij 'Waldstück 7-6-99' is zwaar gehavend uit de puinhopen van het door brand verwoeste Armando Museum gehaald. foto in zware resolutie: Amfot.nl
info@amersfoortsefotograaf.nl

PERSBERICHT

ARMANDO'S WALDSTüCK UIT PUINHOOP GEHAALD

'Waldstück 7-6-99' uit puinhoop gehaald

Een van de schilderijen van Armando is gisteren uit het verwoeste Armando Museum gehaald. Het schilderij is zwaar beschadigd bij de brand in het museum op 22 oktober. De linkerbovenhoek is weg en op het schilderij bevinden zich splinters glas, glaswolvezel en asdeeltjes. Het werk is naar een restaurator gebracht die bekijkt of het nog hersteld kan worden. Het werk vertegenwoordigt een waarde van 30.000 tot 40.000 euro.

Yvonne Ploum, hoofd van het Armando Museum zegt over het werk: "Het heeft nu meer een symbolische waarde, als een soort brandmerk van de ramp. Het is een klein beetje goed nieuws in deze trieste dagen".

Armando is van de vondst op de hoogte. Hij is blij met het nieuws.

Er is niet bekend wanneer de restaurator uitspraken kan doen. Ook is niet bekend of er nog meer restanten van kunstwerken onder het puin liggen. Dat zal de komende tijd duidelijk moeten worden.

EINDE BERICHT

TENTOONSTELLINGEN

Het Armando Museum is gesloten in verband met een verwoestende brand op 22 oktober. Voor diverse geplande activiteiten worden alternatieven gezocht. De website wordt bijgewerkt zodra er nieuwe feiten bekend zijn.



Ingezonden persbericht