Gemeente Nederbetuwe


Rookmelderactie in Neder-Betuwe

24 okt 2007
De week van maandag 22 t/m zaterdag 27 oktober staat in het teken van de landelijke rookmelderactie. In Neder-Betuwe schenkt de brandweer ook aandacht aan dit thema.
Landelijke rookmelderactie
De week van maandag 22 t/m zaterdag 27 oktober staat in het teken van de landelijke rookmelderactie.
Door het hele land vinden er ludieke acties plaats waarbij de werkende rookmelder centraal staat.

In Neder-Betuwe schonk de brandweer ook aandacht aan dit thema. Op woensdag 24 oktober ging burgemeester Inez Pijnenburg met enkele brandweermannen van het korps Dodewaard langs bij willekeurige inwoners van het dorp.

Bij het eerste adres werd de deur door de heer Both opengedaan. Hij hoorde de uitleg van de burgemeester aan en op haar vraag of hij wist van de actie, antwoordde de heer Both dat hij inderdaad bekend was met de actie.
Vervolgens wees hij op een rookmelder in de gang. De heer Van Dolderen controleerde de rookmelder en de testpiepjes toonden aan dat het zeer zeker om een werkende exemplaar ging.

De heer Both kreeg van burgemeester Pijnenburg een VVV-bon uitgereikt.

De brandweer vraagt met deze landelijke actie aandacht voor rookmelders in huis. Iedere dag breken er namelijk 20 woningbranden uit in Nederland en mensen met een werkende rookmelder in huis hebben 100% meer kans een woningbrand te overleven.
Voor meer informatie kijkt u op www.rookmelders.nu of informeert u bij de Stichting Nationale Brandpreventieweek, telefoon: 0251-275555. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met de plaatselijke brandweer.

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | info@nederbetuwe.nl | www.nederbetuwe.nl | © gemeente Neder-Betuwe