Politie Limburg-Noord

Uitzending Plaats Delict Limburg levert enkele tips op


Datum: 24-10-2007
Tijd bericht: 17:03
Plaats: Sittard / Blerick / Oostrum
De uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma Plaats Delict Limburg op dinsdag 23 oktober heeft enkele tips opgeleverd.

Over de brandstichting in een flatgebouw Blerick op woensdag 3 oktober kwam een bruikbare tip binnen waar de recherche de komende tijd mee verder gaat. Die woensdag vond er omstreeks 02.30 uur, een brandstichting plaats in een flatgebouw aan de Egelantierstraat in Blerick. Met een brandbare vloeistof werd brand gesticht in de gesloten galerij van de flat. Door zuurstoftekort doofde het vuur.

Over de Straatroof op een 14-jarig meisje in Sittard kwam een tip binnen over de kleding die werd gedragen. Die straatroof vond plaats op woensdag 3 oktober, omstreeks 12.45 uur, op het Elzenplantsoen in Sittard. Het meisje werd ingesloten door 4 jongemannen op een fiets en een bromfiets. Het meisje werd van haar fiets geduwd en vervolgens in haar buik geslagen. De daders gingen er met haar I-pod vandoor.

Over de ernstige bedreiging in Oostrum kwamen helaas nog geen tips binnen. Op zondag 7 oktober, omstreeks 02.30 uur, werd in Oostrum een 19-jarige jongen ernstig bedreigd door drie tot nu toe onbekende mannen. De jongen werd door de mannen in een sloot naast de Henri Dunantstraat gegooid en bedreigd met een pistool. Op het moment van de bedreiging reed een auto voorbij, waarna de daders vluchtten. De politie is op zoek naar de bestuurder van deze auto en naar mensen, die op een andere manier wat weten over deze bedreiging.

Kijk voor meer informatie over de zaken, met foto's en filmpjes op www.plaatsdelictlimburg.nl.