Gemeente Den Haag

Dick van der Harst (52) is per 1 oktober 2007 aangesteld als projectdirecteur Nieuw Binckhorst in oprichting. Als projectdirecteur stuurt hij namens gemeente Den Haag en marktpartijen Rabo Vastgoed en BPF Bouwinvest de gebiedsonderneming Nieuw Binckhorst aan, die begin 2008 wordt opgericht.

De gebiedsonderneming Nieuw Binckhorst gaat de regie voeren over de herontwikkeling van de Binckhorst. Daarnaast zal zij ook de gebiedspromotie voor het gebied gaan verzorgen. Van der Harst heeft in verschillende functies in de Vinex-locaties Wateringse Veld, Ypenburg en Leidschenveen ruime ervaring opgedaan met soortgelijke samenwerkingsverbanden tussen gemeente en marktpartijen. Tot 1 december 2007 is hij nog hoofd van de sector Projectmanagement Den Haag van het Haags Ontwikkelingsbedrijf.

Nieuw Binckhorst
Nieuw Binckhorst wordt een gebied van internationale allure, met woningen, hoogwaardige detailhandel, bedrijven, een aantrekkelijke openbare ruimte en een grootschalig park als trekker. Het park draagt bij aan de leefbaarheid, veiligheid en aantrekkelijkheid van het gebied. Nieuw Binckhorst omvat na realisering in 2030 onder andere woningen, kantoren en bedrijfsruimte.

Levendig en interessant
Nieuw Binckhorst wordt levendig en interessant voor een diverse en grote groep mensen. Bestaande bedrijven kunnen in Nieuw Binckhorst blijven indien zij passen in het nieuwe profiel van het gebied. Milieuhinderlijke bedrijven en bedrijven die heel veel ruimte nodig hebben worden uitgeplaatst. Meer informatie over Nieuw Binckhorst is te vinden op www.wereldstadaanzee.nl