Gemeente Eemnes

Persberichten

Eemnes verwelkomt nieuwe veelbelovende landgenoot

De heer Shawaz is afkomstig uit Noord-Irak waar hij op 1 januari 1975 werd geboren. In 2004 kwam hij naar Nederland om zich bij zijn echtgenote mevrouw Delewi te voegen. Zij is eveneens van Irakese afkomst, maar woont al sinds 1990 in ons land. Sinds 6 mei jl. zijn zij in het gelukkige bezit van dochter Maya. De familie van mevrouw Delewi woont eveneens in Eemnes.

Tijdens de naturalisatieceremonie kon iedereen constateren hoe de heer Shawaz in zeer korte tijd de Nederlandse taal meer dan uitstekend machtig was geworden. Die kennis van onze taal heeft hij ook hard nodig, want hij is op dit moment bezig met de laatste toelatingsexamens voor de TU Delft Werktuigbouw. In Irak heeft hij hiervoor al een opleiding genoten, maar hij hoopt nu hier zijn Masters Werktuigbouw te kunnen behalen. Naast veel steun van zijn echtgenote heeft de heer Shawaz bij het onder de knie krijgen van onze taal ook veel hulp van een echtpaar uit Blaricum gekregen, dat hem als het ware taalkundig heeft geadopteerd. De tweede uitdaging voor de heer Shawaz is nu in korte tijd het (technisch) Engels machtig te worden. Gelet op zijn beheersing van het Nederlands, moet ook dat lukken!

Na het officiële gedeelte van de naturalisatieceremonie werd onze nieuwe land- en plaatsgenoot èn inwoner van Eemnes door burgemeester Van Benthem onthaalt op de traditionele oranjesoes bij de koffie.

(Gepubliceerd 24-10-2007)