Gemeente Zevenaar


24-10-2007: Eerste projectonwikkelaars Groot Holthuizen bekend

De drie eerste projectontwikkelaars die gaan bouwen in de nieuwe wijk Groot Holthuizen ten oosten van Zevenaar zijn bekend: Ontwikkelingscombinatie Groot Holthuizen, OTK Projecten BV en Le Clercq Plantontwikkeling BV. De projectontwikkelaars lichten op maandag 29 oktober van 18.30 tot 21.00 uur in de Burgerstraat van het gemeentehuis in Zevenaar zelf de sfeerbeelden van hun huizen in De Tol toe. De tentoongestelde panelen blijven tot en met 8 november in de Burgerstraat staan.

Ontwikkelingscombinatie Groot Holthuizen

`Ontwikkelingscombinatie Groot Holthuizen' is een samenwerkingsverband van drie partijen: Baston Wonen, Gerard Zaat Ontwikkelingsmaatschappij B.V. en Kondor Wessels Projecten B.V. Deze ontwikkelingscombinatie realiseert in totaal 208 woningen in bouwenvelop 1 van De Tol. Van de 208 woningen worden er 126 in de sociale sector gebouwd en 82 in de vrije sector. De verdeling over koop en huur wordt nog nader bepaald aan de hand van de behoefte en de vraag. Een belangrijk deel zal in ieder geval in de betaalbare huursfeer worden gerealiseerd.

De bij de ontwikkeling betrokken architecten zijn Mix Architectuur uit Ede en Architectenbureau van Ouwerkerk Geesink Weusten uit Arnhem. De architecten hebben zich laten inspireren door Poundbury, een nieuw experimenteel dorp in Engeland.

OTK Projecten BV

Tekton Projectontwikkeling BV en Kelderman Vastgoed Ontwikkeling BV vormen samen het samenwerkingsverband OTK Projecten BV. Samen met Faro Architecten uit Lisserbroek is een plan ontwikkeld voor de bouw van 99 woningen in bouwenvelop 2 van De Tol. Het programma omvat 39 rijwoningen, 29 hoekwoningen, 14 twee-onder-één-kap woningen, 1 vrijstaande woning en 16 appartementen. Zij bouwen een vrij groot percentage grondgebonden woningen binnen het goedkope segment, waarvan er 13 als huurwoning zullen worden aangeboden. Een parel in het geheel is de passiefwoning, centraal gelegen in dit gedeelte van De Tol en sterk afwijkend van de overige woningen.

Le Clercq Planontwikkeling

In bouwenvelop 3 van De Tol gaat Le Clercq Planontwikkeling samen met Splinter Architecten B.V. hun plan "De Kloosteruin" realiseren. Dit plan bestaat in totaal uit 28 woningen in diverse categorieën: 6 appartementen met inpandig parkeren, 12 twee-onder-één-dakwoningen met garage, 2 vrijstaande woningen met garage en 8 rijenwoningen.

Dorps wonen in De Tol

Groot Holthuizen bestaat uit vier buurtschappen: De Tol, De Bem, Studentenplaats en De Holtkamp. Het centrale thema in de eerste buurtschap De Tol is `dorps wonen'. Dit komt tot uiting door een grote variatie, zowel in type woning, als in gevelbeelden. Dit staat garant voor een sterke stedenbouwkundige opzet: geen eentonige rijtjes, maar diversiteit en afwisseling. Kenmerkend zijn de dorpse straatjes, de variaties in nokrichtingen en de wisselende goothoogtes. Ook staan de huizen op verschillende afstanden van de straat. Uiteraard is er bij elk woningtype aandacht geschonken aan duurzaamheid en woonkwaliteit. De verkoop van de woningen die door de projectontwikkelaars gebouwd worden start naar verwachting medio 2008.