Politie Amsterdam-Amstelland



Overvallers bejaarde vrouw aangehouden / Churchilllaan (24/10/07)

Op dinsdagmorgen 23 oktober, rond zes uur, heeft het Overvallenteam van district Zuid de tweede verdachte van een overval op een bejaarde bewoonster in de Rivierenbuurt aangehouden. De eerste verdachte was afgelopen zondag al aangehouden. De 82-jarige vrouw was door een met een bivakmuts gemaskerde verdachte bedreigd met een steekwapen. Er is een zeer gering geldbedrag meegenomen.

De overval vond plaats nadat een bezorger goederen bij de vrouw had afgegeven. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de bezorger en een tweede verdachte samen de zaak hadden beraamd. De daders zijn 17 en 15 jaar oud en waren nog niet eerder met de politie in aanraking geweest. De buit is opgegaan aan snoepgoed en een kermisattractie. Het slachtoffer is nog erg ontdaan van het voorval.

Persoon onwel, vier autoâs geramd / Mauritskade (24/10/07)

Dinsdagavond 23 oktober, rond negen uur, vond op de Mauritskade een aanrijding plaats. Een 29-jarige suikerpatient is waarschijnlijk onwel geworden en verloor daardoor de controle over het voertuig.

Hij reed frontaal tegen een geparkeerde auto, die doorkaatste tegen drie andere geparkeerde autoâs. De eerste twee autoâs liepen forse schade op. Het slachtoffer is onderzocht in het ziekenhuis, maar werd niet opgenomen.