Ingezonden persbericht


Persbericht

Hand Held Products® voegt GPS toe aan mobiele computer

~Dolphin® 7900 is dé industriële marktstandaard voor handheld computers met GPS ~

Eindhoven, 24 oktober, 2007 - Hand Held Products, wereldwijd leider in barcode scanning en industriële mobiele computers, breidt zijn Dolphin® 7900 mobiele computer uit met een GPS-radio. Hierdoor is het één van de weinige handheld computers met GPS die voldoen aan de industriële standaard. De 7900 met GPS is speciaal ontworpen voor transport, mobiele diensten, routeberekening en pakketbezorging.

De krachtige Dolphin 7900 behoudt met de GPS-module - zijn robuustheid en uitstekende geluidskwaliteiten. Omdat de GPS geïntegreerd is in de mobiele computer zijn er geen externe hardware-connecties nodig. Hij kan gebruikt worden met de meeste voor GPS geschikte software-platforms. Een vaste verbinding zorgt ervoor dat de GPS-radio altijd contact houdt met de 7900.

We hebben de robuustheid van onze mobiele computer gecombineerd met een GPS-radio om een apparaat met GPS te ontwikkelen dat voldoet aan de industriële standaard , zegt Eric de Greef, Business Manager voor Mobility Solutions bij Hand Held Products EMEA. De GPS-toevoeging heeft geen invloed op de duurzaamheid, betrouwbaarheid of IP64-sealing tegen regen, stof en vuil van de Dolphin 7900. Het vergroot juist de functionaliteit. Ook al werken GPS en GPRS continu, dan heeft de Dolphin 7900 nog steeds voor meer dan tien uur batterijleven voordat hij opgeladen moet worden. We zijn ervan overtuigd dat hij hierdoor lang uniek zal zijn op de markt.

Adaptus" Imaging Technology 5.0 zorgt ervoor dat de Dolphin 7900 met GPS lineaire en 2D-barcodes kan lezen en digitale afbeeldingen kan maken. Door het vooruitstrevende Shift-PLUS" Power Management kan de 7900 een volledige werkdag mee terwijl GPS en GPRS continu werken. Dit zorgt voor ononderbroken gegevensverwerking en verbeterde productiviteit.

(283 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Hand Held Products
Hand Held Products is een toonaangevende producent in op imaging-techniek gebaseerde mobiele oplossingen voor datacollectie voor mobiele en draadloze applicaties en applicaties voor transactieverwerking, zoals barcodescanners, mobiele computers en transactieterminals.

Hand Held Products, een innovator op het gebied van data capturingproducten en -oplossingen, introduceerde in 1972 de eerste handheld barcode leespenscanner met commerciële potentie. Sindsdien heeft het bedrijf baanbrekende en innovatieve producten op het gebied van barcode scanning op de markt gebracht, zoals lineaire en area imagers en image engines, de mogelijkheid om automatisch de juiste barcodesymbologie te selecteren, geavanceerde lineaire en 2D decoderingsalgoritmen en de eerste 2D-geschikte draagbare dataterminal ter wereld.

Hand Held Products is een particulier bedrijf. Het heeft wereldwijd circa 850 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Skaneateles Falls. Het Europese hoofdkantoor staat in Eindhoven. Hand Held Products heeft tevens kantoren in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, China (Hongkong), Japan, Brazilië, de Verenigde Staten en Mexico.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok bij LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: ilonadb@lewispr.com Web:http://www.lewispr.com

All product and service names mentioned herein may be the trademarks of their respective owners.

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com