Ingezonden persbericht


Tweede debacle voor Tilburgse minima

Tientallen minima in Tilburg hebben een navordering van de Belastingdienst in de bus gekregen voor te veel ontvangen huurtoeslag. Een tweede forse tegenslag, na de navorderingen bij ruim negenhonderd minima vanwege niet gestorte premies ziektekosten door administratieve fouten bij Sociale Zaken. Raadslid Veerle Slegers: "De Tilburgse minima staat het water aan de lippen. Het college dient te zorgen voor een financieel vangnet, totdat de administratieve chaos bij Sociale Zaken, CZ, VGZ en de Belastingdienst is opgelost." De SP-fractie stelt hierover vandaag schriftelijke vragen aan het college.
Na het niet doorsluizen van zorgpremies van minima door Sociale Zaken is de navordering van de huursubsidies het tweede debacle in korte tijd dat de Tilburge minima treft. Het college heeft de situatie afgelopen week wel besproken, maar concrete maatregelen om de schade op te vangen blijven vooralsnog achterwege. Slegers: "Het college weet net zo goed als iedereen die heeft geparticipeerd in het werk van de Taskforce Armoede en het bedenken van de collegemaatregelen hoe hoog de financiële nood en de psychologische schade is voor de Tilburgse minima, ook zonder dat de gemeente en de belastingdienst hen opzadelen met nog meer ellende." De SP-fractie vraagt het college waarom zij ondanks deze kennis nog niet hebben voorzien in een financieel vangnet en of dat zij bereid zij hier op korte termijn alsnog in te voorzien.
Meer informatie:
Veerle Slegers, 06-51173932
SP­ eerste weg links
SP afdeling Tilburg, Piushaven 29, 5017 AN Tilburg T (013) 5802320 F (013) 5802318 E tilburg@sp.nl I www.tilburg.sp.nl Tripleclick hier voor RSS nieuwsfeed


---- --