Ingezonden persbericht


Persbericht

Parallels videowedstrijd vraagt filmmakers Why choose?

Thema beste van twee werelden weerspiegelt Parallels mogelijkheid

om Windows op Macs te draaien

Renton, USA, 24 oktober 2007 SWsoft, maker van onderscheiden software waarmee het Windows-besturingssysteem kan worden ingezet op een Mac, sponsort een videowedstrijd voor amateur- en professionele filmmakers. Iedereen kan een film inzenden waarin een ervaring wordt getoond waarbij er niet gekozen hoeft te worden tussen twee goede opties zoals er in het geval van Parallels Desktop for Mac software niet gekozen hoeft te worden tussen de aanschaf van een Mac of een PC.

Deelnemers kunnen gebruik maken van elk artistiek medium een korte film, animatie, een liedje, vertelling, fotografie, etc. voor een originele Why choose -video. De video s hoeven niet te gaan over Parallels Desktop for Mac of andere computertechnologie; elke ervaring waarbij wordt geprofiteerd van twee of meer keuzes in plaats van te moeten kiezen ertussen is geldig voor deelname.

Aangezien de wedstrijd draait om niet hoeven kiezen, hoeven de winnaars ook geen prijzen te kiezen. De hoofdprijs bestaat uit een reis voor twee personen naar MacWorld 2008 in San Francisco evenals een volledige uitrusting voor filmmakers die bestaat uit de nieuwe 17-inch MacBook Pro, een Sony HDR-SR7 HD Handycam Camcorder en een softwarebundel voor het maken van films. Andere prijzen zijn bijvoorbeeld een 13-inch Macbook met Windows XP Professional via Parallels Desktop en een 8GB iPhone. Verder ontvangt elk van de tien finalisten een exemplaar van Parallels Desktop 3.0 for Mac onderscheiden als nummer 6 in de 100 Best Products of 2007 -rangschikking van PC World Magazine.

Parallels spoort ook hogescholen, universiteiten, film- en kunstacademies en middelbare scholen aan om zich in te schrijven voor de Why choose -videowedstrijd. Als de winnaar is ingeschreven bij een deelnemende school, ontvangt deze school een IT-subsidie van 10.000 USD om te helpen bij het inzetten van toonaangevende technologie in de lokalen.

De Why choose -wedstrijd onderstreept het doel van Parallels het niet hoeven kiezen tussen twee of meer goede opties , aldus Benjamin Rudolph, Director of Corporate Communications bij Parallels. We willen creatieve geesten een wereldwijd platform bieden voor het delen van een ervaring waarbij ze meer bereikt hebben door het profiteren van alle beschikbare opties, in plaats van het kiezen voor de ene of de andere optie.

Deelnamevoorwaarden:


· Inzendingen kunnen wereldwijd plaatsvinden.


· Elk artistiek medium mag worden ingezet voor de creatie van een originele video.


· Video s mogen maximaal 3 minuten duren.


· Video s dienen te worden geupload naar YouTube. Na het uploaden dient de deelnemer een link naar de video inclusief volledige contactinformatie te mailen naar videocontest@parallels.com


· Inzendingen dienen uiterlijk om 11:59 PST op 9 december 2007 binnen te zijn. De winnaars worden bekend gemaakt op 27 december 2007.


· De eerste 100 deelnemers ontvangen een Parallels Why choose? t-shirt. Deelnemers mogen zoveel inzendingen doen als ze willen, mits elke inzending uniek is.

De inzendingen worden beoordeeld door het Parallels-productteam en de winnende inzendingen zullen worden getoond in de Parallels-stand tijdens MacWorld in januari 2008.

Meer informatie over de wedstrijd en deelname op: www.parallels.com/videocontest

Over Parallels virtualisatieproducten

Met de Parallels hypervisor-powered virtualisatieoplossingen voor desktops en servers kunnen Windows-, Linux- en Mac-gebruikers via hun voorkeursplatform beschikken over de beste applicaties, ongeacht het besturingssysteem. Parallels producten profiteren optimaal van hardware-ondersteunde virtualisatietechnologieën van Intel en AMD voor superieure snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid van virtuele machines. Ze beschikken over toonaangevende gebruiksvriendelijkheid en integratiemogelijkheden zodat gebruikers maximale productiviteit behalen uit veel voorkomende activiteiten. Parallels producten worden ingezet op ruim 650.000 computers en zijn onderscheiden met verschillende awards, waaronder een zesde plaats binnen PC World s 100 Best Products of 2007 -verkiezing en de Editor s Choice en Reader s Choice op MacWorld 2006.

Ingezonden persbericht