Gemeente Utrecht


schriftelijke vragen 2007, nr. 110 inzake Actie ¤nergiewinst.


2007 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
110 Vragen van mevrouw N.R. Schipper en de heer J.L. Ravesteijn
(ingekomen 23 oktober 2007)


GroenLinks heeft met belangstelling kennisgenomen van het persbericht betreffende de afsluiting van de actie Energiewinst. Het doet ons deugd dat ruim 1/3 van de U-pashouders aan de actie heeft meegedaan, zij daardoor jaarlijks een bedrag besparen op hun energierekening en er tegelijkertijd een besparing is op de CO2 uitstoot. Eveneens positief is dat ex-ID-ers en bijstandsgerechtigden via deze actie betaalde werkervaring hebben opgedaan en dat 12 van hen inmiddels een reguliere baan hebben gevonden.

Onze vragen hebben betrekking op de 36 overige tijdelijke medewerkers aan het project.

1. Hoeveel van deze 36 zijn zogenaamde ex-ID-ers? Hoeveel van de 12 uitgestroomden behoren tot de groep van ex-ID-ers?
2. Wat is op dit moment hun rechtspositionele status? Hebben zij nog een dienstverband met UW Bedrijven? Zo ja, tot wanneer? Zo nee, in welke uitkeringssituatie zitten zij? Wat is de duur van die uitkering en wat is dan hun vervolgperspectief?
3. Worden deze medewerkers momenteel nog begeleid in het vinden van een passende baan? Zo ja, door wie en op welke wijze worden deze re-integratie-activitieiten gefinancierd?
4. Acht de gemeente zich medeverantwoordelijk voor het succesvol begeleiden naar werk van deze medewerkers. Zo ja, waaruit blijkt dat dan?


---- --