Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Plantronics behaalt TCO certificering voor haar bluetooth headsets

Hoofddorp, 24 oktober 2007 Vandaag is bekend geworden dat de bluetooth headsets Voyager 520, Explorer 350 en Pulsar 590E van Plantronics door de zware TCO testen heen zijn gekomen en het TCO 07 headset keurmerk hebben ontvangen. Headsets van Plantronics die al langer op de markt verkrijgbaar zijn, beschikken reeds over het TCO keurmerk. Plantronics is het eerste bedrijf wat voor haar headsets het TCO keurmerk mag voeren.

Het TCO (The Swedish Confederation for Professional Employees) bestaat uit 17 aangesloten vakbonden met een totaal van 1,3 miljoen leden. Het TCO keurmerk wordt verleend aan producten die voldoen aan de hoogste standaarden met betrekking tot ecologie, energie, emissie en ergonomie. Het keurmerk is een wereldwijd bekende standaard in de IT industrie. Ieder jaar worden de voorwaarden van het keurmerk herzien en aangescherpt, zo ook dit jaar. In dit kader heeft TCO onlangs de nieuwe standaard voor headsets uitgebracht; TCO 07 Headsets.

In de loop van 2007 worden alle overige headsets van Plantronics opnieuw door TCO aan tests onderworpen. Verwacht wordt dat ook deze Plantronics producten het nieuwe TCO 07 headset keurmerk zullen krijgen.

Het is de visie en ambitie van Plantronics om te zorgen voor de best mogelijke audio ervaring. Een onderdeel hiervan is het voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden zoals gesteld in en door de markt. Het mogen voeren van het TCO keurmerk bevestigd op onafhankelijke wijze de kwaliteit van de producten van Plantronics, zowel voor consumenten als bedrijven.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics ervaring in mission critical communicatie waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden One small step for man& vanaf de maan. Plantronics producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. Tot de Plantronics familie behoren de merken Plantronics, Altec Lansing, Clarity, and Volume Logic. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com of bel 0800 7526876

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong

Elske van Gent

T: +31 (0)20 421 0565

E: elske@l-dj.nl