Tracks helpt Net4kids met werving en selectie

Amstelveen, 24 oktober 2007 Tracks , het Amsterdamse executive search bureau dat al sinds 2003 donateur is van Net4kids, vergroot z n bijdrage aan het internetplatform voor kinderhulp. Tracks wordt de strategische HR partner van Net4kids en neemt kosteloos de werving en selectie van personeel op zich, alsmede operationele PZ taken, ondersteuning van personeels- en vrijwilligersbeleid en organisatie-inrichting. Eén van de oprichters van Tracks, Wilfred Karreman neemt bovendien zitting in het MT van Net4kids.

Voor Tracks zijn persoonlijke ontwikkeling, structurele vooruitgang, betrokkenheid en transparantie centrale thema s bij het werven en selecteren van toptalent. Daarom is het een logische keuze om, naast de financiële ondersteuning van de Shree Matri Griha Basisschool in Nepal, Net4kids te versterken bij hun werk om wereldwijd kinderen de mogelijkheid te bieden op een gezonde en kansrijke toekomst voor zichzelf en hun familie.

Met digitale kerstkaarten en op de website www.tracks.nl brengt Tracks zijn relaties op de hoogte van deze samenwerking. De consultants van Tracks informeren bovendien in het dagelijkse contact kandidaten en opdrachtgevers over Net4kids en nodigen hen uit om als vrijwilliger met hun expertise aan de organisatie bij te dragen.

De mensen waar wij bij Tracks dagelijks mee te maken hebben, zijn hoog opgeleid en succesvol in hun vakgebied. Doorgaans gepassioneerde mensen, die zich persoonlijk betrokken voelen bij de organisaties waarvoor ze werken en dus bij uitstek de mensen die goed werk kunnen doen, zegt Wilfred Karreman, oprichter en eigenaar van Tracks. Ik verheug me er op om in het MT ook persoonlijk meer voor Net4kids te kunnen doen.

Persoonlijke betrokkenheid staat centraal bij Net4kids. Dat geldt niet alleen voor de manier waarop we met donateurs communiceren, maar ook voor de wijze waarop we zijn georganiseerd. Door het strategische partnership met Tracks wordt juist dat menselijke aspect van de organisatie structureel gevoed, ook in tijden van sterke groei. We voorzien in de nabije toekomst meer soortgelijke samenwerkingsverbanden, waarin een professionele organisatie een hele discipline voor diens rekening neemt, aldus Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids.

Over Net4kids

Net4kids is een non-profit organisatie die sinds 2003 donateurs duurzaam verbindt met kinderhulpprojecten in Afrika en Azië. De betrokkenheid van donateurs is groot, omdat zij zelf kiezen welk project zij ondersteunen en regelmatig persoonlijke terugkoppeling ontvangen. Bovendien gaat gegarandeerd 100% van de donaties naar het te steunen project. Bijkomende kosten worden geheel gedragen door organisatiesponsoren.

Met dit innovatieve charitasmodel bereikt Net4kids een actieve groep particuliere en zakelijke donateurs. Net4kids verleent bedrijven ondersteuning bij het invullen van hun maatschappelijke betrokkenheid voor het volledige traject, van strategie tot implementatie.

Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.