Ingezonden persbericht

- persbericht -

Amersfoort, 24 oktober 2007

Tijdelijke opvang na brand De Elleboog

Zorgaanbieder Amerpoort heeft voor de 55 cliënten van de door brand verwoeste dagbestedingslocatie De Elleboog een nieuw onderkomen gevonden, tot de zomer van 2008. De cliënten kunnen vanaf maandag terecht in het voormalige kinderdagcentrum Onder één Dak van Amerpoort, in de Amersfoortse wijk Schothorst.

Tot voor kort hadden zo'n 50 kinderen dagbesteding in Onder één Dak aan de Klein Klaasjesstraat 1. Het kinderdagcentrum is in juni naar een gloednieuw onderkomen in Vathorst verhuisd. De 55 cliënten van De Elleboog hebben tijdens een informatiebijeenkomst vanmorgen enthousiast gereageerd op hun nieuwe dagbestedingslocatie. Bestuurder Ton Caspers: 'We zijn ontzettend blij dat we zo snel een oplossing hebben kunnen vinden en dat we de groep niet hebben hoeven opsplitsen. Het is voor onze cliënten belangrijk dat ze in dezelfde groepssamenstelling kunnen blijven werken.'
In Onder één Dak zijn ook nog twee groepen voor kinderen gehuisvest: peuterdagcentrum Mikado en de therapeutische peutergroep Mikaré.

De Elleboog bood onderdak aan de volgende dagbestedingsactiviteiten: een cateringgroep, textielgroep, seniorengroep, de zeepmakerij en een gevarieerde activiteitengroep. De begeleiders van Amerpoort streven ernaar dat de cliënten ook op Onder één Dak met deze activiteiten kunnen doorgaan.

De locatie De Elleboog grensde aan het Armandomuseum dat maandagmiddag volledig in vlammen is opgegaan. Dankzij daadkrachtig optreden van de begeleiders wisten de aanwezige cliënten De Elleboog tijdig te verlaten. Over de schade is op dit moment nog niets te melden. Het pand en de inventaris zijn in ieder geval goed verzekerd.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht