Stichting Bouw Research

Cursus Brandveiligheid in hoge gebouwen

woensdag 24 oktober 2007

In Nederland verrijst steeds meer hoogbouw (gebouwen van 70 meter of hoger). Echter, de toepassing van de voorschriften voor hoge gebouwen zijn niet altijd eenduidig. Als gevolg van het gebrek aan prestatie-eisen, hanteerde iedere gemeente eigen richtlijnen. SBR heeft met de introductie van de 'Praktijkrichtlijn brandveiligheid in hoge gebouwen' meer uniformiteit aan willen brengen in deze problematiek. En met succes, want de richtlijn is inmiddels breed geaccepteerd in de branche.

De praktijkrichtlijn vormt de basis voor deze cursus. Door de reguliere bouwvoorschriften af te zetten tegen de bijzondere situaties in hoogbouw, krijgt u inzicht in de manieren waarop u gelijkwaardige brandveiligheid in hoge gebouwen kunt realiseren. Ontruiming is een belangrijk aspect in hoogbouw. Voor dit onderwerp is dan ook veel aandacht, te meer omdat ontruimingsconcepten het vertrekpunt zijn voor richtlijnen op het gebied van bijvoorbeeld het bestrijden van brand, vluchtroutes, brandbeveiligingsinstallaties en brandveiligheid tijdens de bouw. Deze richtlijnen komen uiteraard ook aan bod.

Actuele en praktische informatie
Bij de cursus 'Brandveiligheid in hoge gebouwen' krijgt u praktische informatie uit de eerste hand: de cursus wordt gegeven door de auteur van de SBR-publicatie 'Praktijkrichtlijn brandveiligheid in hoge gebouwen'. Natuurlijk mag u verwachten dat de inhoud van de cursus is toegespitst op de actualiteit: alle wijzigingen in het Bouwbesluit en relevante normering zijn erin verwerkt.

De cursus wordt voor SBR verzorgd door V2BO Advies. Uw docent is J.H. van der Veek.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor alle bij de bouwplanontwikkeling betrokken partijen, met name architecten, adviseurs en plantoetsers. Het maximaal aantal deelnemers per cursus bedraagt 24 personen.

Datum, locatie en kosten
woensdag 24 oktober Mitland Hotel Utrecht

Deze cursus duurt een middag. De kosten voor de cursus bedragen ¤ 275,- excl. BTW. Dit is inclusief cursusmap en versnaperingen. Deelname aan de cursus is in beginsel persoonlijk, maar u kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega, als u dit vooraf schriftelijk meldt.

Heeft u in uw werksituatie regelmatig informatie nodig over brandveiligheid in hoge gebouwen? Dan is 'Praktijkrichtlijn brandveiligheid in hoge gebouwen' een onmisbare publicatie voor u. Cursisten betalen het gereduceerde tarief van ¤ 71,- *) (normaal ¤ 79,-).


*) excl. BTW en verzendkosten

In-company training
Heeft u meer dan acht medewerkers die geschoold willen worden op het gebied van brandveiligheid, dan is een in-company training wellicht interessant voor uw onderneming. SBR kan een geheel op uw wensen afgestemde cursus binnen uw bedrijf verzorgen. Ook hierbij schakelen we V2BO Advies in voor de kennisoverdracht. Neem voor nadere informatie of een vrijblijvende offerte contact op met de afdeling Verkoop van SBR, 010-206 59 59 of met V2BO Advies, Tess Horsley: 0343-469 929.

Aanmelden
Klik hier voor het inschrijfformulier. U kunt dit formulier uitprinten en ingevuld faxen naar: 010-413 01 75. Inschrijven kan ook via e-mail: verkoop@sbr.nl.