Time : 09:08:23
Date : 17 October 2007
Sender Name: Biscuiterie Jules Destrooper

JULES DESTROOPER EN LOTTO SLAAN DE HANDEN IN MEKAAR !

Jules Destrooper wafeltje als geluksbrenger

In de aanloop naar de trekkingen van woensdag 24 en zaterdag 27 oktober e.k. zetten Biscuiterie Jules Destrooper en Lotto een originele actie op touw. Iedereen die in de provincies Antwerpen, Limburg en het oostelijk deel van Vlaams-Brabant voor deze trekking een Lottoformulier valideert in een krantenwinkel, ontvangt bij wijze van geluksbrenger een individueel verpakte natuurboterwafel van Jules Destrooper.

Iets meer dan 1.300 krantenwinkels zullen de natuurboterwafels schenken aan hun klanten, goed voor niet minder dan 450.000 stuks in totaal. Welke nummers het op 24 en 27 oktober ook worden, Lottodeelnemers uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant proeven sowieso van het geluk. Want...geluk zit soms in een klein koekje.

De traditie van de 'Lukken'
Het idee van een wafeltje als geluksbrenger is op het einde van de negentiende eeuw ontstaan in de Westhoek. Volgens een eeuwenoude kermistraditie bakten huismoeders er rond de eindejaarsperiode boterwafels om te gebruiken in familiekring of om weg te schenken als geluksbrenger voor het komende jaar. Vandaar dat de volksmond de natuurboterwafels eerder "Lukken" noemt. Elk had daarvoor zo zijn eigen receptuur.
Jules Destrooper, gepassioneerd bakker te Lo en koloniaal handelaar in specerijen, ging hierbij de allerbeste exotische kruiden combineren met traditionele plaatselijke ingrediënten. Het resultaat was een uniek verfijnde deegbereiding van superieure kwaliteit met enkel de beste natuurlijke producten. Het succes van zijn wafeltjes liet niet op zich wachten en al gauw gingen huismoeders eerder de typisch "geruite" wafeltjes van Jules Destrooper kopen, dan wel deze nog zelf te bakken. De basis van NV Biscuiterie Jules Destrooper was hiermee gelegd. Eind september vorig jaar verleende de VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) het officiële keurmerk "streekproduct" aan de natuurboterwafels van Biscuiterie Jules Destrooper.

Info?
Voor bijkomende vragen hieromtrent of een interview verwijzen wij jullie graag naar Peter Destrooper op nummer 058/28 80 41 of mail gerust naar peter.destrooper@destrooper.be

Link to Press Release - NL